OSAKA, IZVINI, ALI ONA JE PRAVA ŠAMPIONKA: Kvitova je umalo ostala bez ruke, a slika od pre 3 godine je pravi dokaz
Petra Kvitova je preživela pravu životnu dramu, Foto: EPA/Hamish Blair

upornost

OSAKA, IZVINI, ALI ONA JE PRAVA ŠAMPIONKA: Kvitova je umalo ostala bez ruke, a slika od pre 3 godine je pravi dokaz

Češku teniserku, dvostruku osvajačicu Vimbldona, tada je u stanu napao i teško povredio provalnik

Objavljeno:

Pre tri godine leva ruka Petre Kvitove nakon napada provalnika naoružanog nožem ličila je na sve samo ne na ruku. Nož joj je zahvatio dva prsta ruke kojom drži reket i doktori su prognozirali da ih više neće moći pomerati, dakle ni igrati tenis.

- Teško mi je povređena leva ruka u pokušaju samoobrane. Potresena sam, ali i sretna što sam uopšte preživela - napisala je Kvitova pre tri godine na Tviteru.

Češku teniserku, dvostruku osvajačicu Vimbldona, tada je u stanu napao i teško povredio provalnik. Operacija spasavanja njenih prstiju i karijere trajala je četiri sata. I doktori su uspeli.

Kvitova se tenisu vratila posle pet meseci, ali po povratku nikako nije mogla da prođe dalje od četvrtfinala na nekom od četiri najveća turnira. Sve do sada, kada je došla do finala Australijan opena, a da protivnicama nije pustila ni jedan set.

-Želela sam da pobedim i podignem trofej. Ali, mislim da sam već pobedila... kada sam se vratila tenisu pre dve godine. Za mene je to čudesan poduhvat. Jer nisam bila sigurna hoću li uopšte više moći da držim reket - govorila je Kvitova suznih očiju.

Petra Kvitova
Petra Kvitova foto: EPA/Lukas Coch

Naravno, poklonila joj se i pobednica Australijan opena.

- Petra, velike čestitke. Prošla si toliko toga. Uvek sam želela da igram s tobom. Ali iskreno, nisam htela da naš prvi meč bude ovakav: da jedna mora da osvoji, a druga izgubiti grand slam - rekla je Osaka.

Sve pohvale Naomi Osaki, ali, zahvaljujući priči Petre Kvitove, ovaj Australijan open ima dve pobednice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.