NE BIH DA ZVUČIM AROGANTNO, ALI UVEK SAM VEROVAO U SEBE: Novak posle osvajanja Melburna govorio o rekordu Federera!
Novak ogrnut srpskom zastavom, Foto: EPA/Julian Smith

srećan

NE BIH DA ZVUČIM AROGANTNO, ALI UVEK SAM VEROVAO U SEBE: Novak posle osvajanja Melburna govorio o rekordu Federera!

Srpski teniser je kazao da je uvek verovao u sebe, bez obzira na povredu i operaciju lakta

Objavljeno:

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je današnje finale Australijan opena protiv Rafaela Nadala bilo savršeno i istakao da će Gren Slem turniri i dalje biti njegov prioritet, ali i da je rekord Rodžera Federera još daleko.

Đoković je danas osvojio rekordnu, sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u finalu pobedio Španca Rafaela Nadala u tri seta.

- Na samom vrhu - rekao je Đoković odgovarajući na pitanje novinara kako bi rangirao današnje finale u odnosu na prethodna Gren Slem finala. - Pod ovim okolnostima, igrati protiv Nadala, tako važnan meč, to je neverovatno. U polufinalu i finalu mislim da sam napravio 15 neiznuđenih grešaka ukupno. I za mene je to prijatno iznenađenje iako sam uvek verovao da mogu ovako da igram. Na ovom nivou, pod ovim okolnostima, bio je to savršen meč - rekao je Đoković.

Novak Đoković sa šampionskim peharom
Novak Đoković sa šampionskim peharom foto: EPA/Erik Anderson

Srpski teniser je kazao da je uvek verovao u sebe, bez obzira na povredu i operaciju lakta. - Ne želim da zvučim arogantno, ali uvek sam verovao u sebe - rekao je Đoković. Prvi teniser sveta je tako ostao neporažen u finalima Australijan opena, ali i postao rekorder po broju osvojenih titula na prvom grend slem turniru u sezoni pošto je večnoj listi "preskočio" Roja Emersona i Rodžera Federera.

Rodžer Federer i Novak Đoković
Rodžer Federer i Novak Đoković foto: AP

Đoković je danas osvojio 15. Gren Slem trofej u karijeri, a ispred njega su sada samo Nadal sa 17 i Rodžer Federer sa 20. - To me motiviše, naravno. Igranje grend slemova, najvećih ATP turnira, moj je prioritet i u narednim sezonama. Koliko je tih sezona? Ne znam. Ne razmišljam toliko unapred - rekao je Đoković. On je istakao da želi da se fokusira na to da nastavi da popravlja svoju igru. - Ako budem mogao da se takmičim na ovako visokom nivou i u narednim godinama, dobiću šansu da se približim Rodžeru. U ovom momentu je to još daleko - rekao je prvi teniser sveta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.