NEŠTO NAJBOLJE ŠTO SAM VIDEO U ŽIVOTU: Sad nema više dileme Novak Đoković je postao ikona za Matsa Vilandera!
Mats Vilander i Novak Đoković u studiju, Foto: Printscreen/Eurosport

HVALI ĐOKOVIĆA

NEŠTO NAJBOLJE ŠTO SAM VIDEO U ŽIVOTU: Sad nema više dileme Novak Đoković je postao ikona za Matsa Vilandera!

Iako je proglasio Đokovića za favorita u finalu, ni Šveđanin nije očekivao teniski čas koji je dobio Nadal

Objavljeno:

Dan za nezaborav za Novaka Đokovića bila je nedelja, 27. januar 2019. godine.

Srbin je pobedio u finalu Australijan opena Nadala maksimalnim rezultatom, po setovima 6:3, 6:2, 6:3 i tako postao prvi čovek koji je osvojio sedam trofeja u Melburnu. O njegovom uspehu bruje mediji, ali i stručna javnost.

- Nisam iznenađen igrom Novaka Đokovića, već i načinom na koji je prošao meč i kako je završen. Već kod drugog riterna smo videli kakva je situacija, a posle one loptice koju je promašio, pomislili smo šta se ovde događa. Mislim da je Rafa bio veoma nervozan na početku, mnogo je grešio i ti njegovi spinovi nisu bili dovoljno visoki - rekao je Mats Vilander u svojoj emisiji na "Eurosportu".

Iako je Šveđanin tokom celog turnira bio jedan od onih koji su tvrdili da je Đoković favorit, ni on nije očekivao teniski čas koji je dobio Nadal.

- Mislim da je važan bio taj početak susreta, ali smo onda videli da je Đoković odigrao savršen duel do kraja. Možda je veliko iznenađenje što je prošlo u tri seta i što je bilo tako brzo, ali za nas tenisere i nije. Nadali smo se neizvesnom duelu, ali ga nažalost nismo dobili - dodao je.

Takođe je istakao Đokovićeve prednosti u odnosu na Nadala.

- Rafa je znao kako da igra protiv Novaka, ali u poslednjih nekoliko godina na Gren slemovima to nije slučaj. Nadal igra mnogo agresivnije nego ranije, to mu se sada nije isplatilo. Đoković je znao kako da se nosi sa tim načinom i imao spremne odgovore. Voleo bih da vidim kako bi izgledao njihov susret u finalu na Rolan Garosu - smatra Vilander.

Primetan je napredak u Đokovićevoj igri.

- Sada igra mnogo čistije, forhendom je savršen, a bekhendom retko kada pravi greške. Pogađa neverovatne uglove, ima odličan spin, ali se i ne libi da forhend odigra ravno. Kretanje mu je na izuzetnom nivou i mislim da je to najbolji povratak koji sam video u životu - zaključio je Šveđanin.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.