NIKO NIJE PODERAO NADALA KAO NOVAK! BIO JE TO ONE MAN SHOW! Hrvati i Španci se utrkuju ko će više da nahvali Srbina
Novak Đoković, Foto: EPA/David Crosling

ISTORIJA JE ISPISANA

NIKO NIJE PODERAO NADALA KAO NOVAK! BIO JE TO ONE MAN SHOW! Hrvati i Španci se utrkuju ko će više da nahvali Srbina

Njegova nadmoćnost je bila tolika da je u finalu počistio Nadala maksimalnim rezultatom što se Špancu nikada nije desilo

Objavljeno: 13:00h

Srpski teniser Novak Đoković uspeo je da ispiše novu stranicu teniske istorije osvajanjem sedme titule na Australijan openu.

Njegova nadmoćnost je bila tolika da je u finalu počistio Nadala maksimalnim rezultatom što se Špancu nikada nije desilo. O Đokovićevom uspehu, osim srpskih, pišu i svetski i mediji iz regiona.

Tako index.hr piše kako je Nadal i ranije gubio finala Gren slemova, ali da "ga niko nikada nije u životu ovako nije poderao u jednom finalu Grand slama kao što je to učinio Đoković. Trebala je ovo biti repriza spektakularnog finala iz 2012. godine, ali umjesto toga gledali smo brutalnu školu tenisa Novaka Đokovića koji je odigrao vjeorjatno najbolji meč u finalu u karijeri. Istina, nije Nadal bio na svojem nivou, ali upravo zbog bezgrešne Đokovićeve igre koja Španjolcu nije ostavljala ni milimetra manevarskog prostora".

Portal 24.sata.hr uporedio je finale istih igrača na Australijan openu iz 2012. godine i nedeljno i kako je za razliku od tog duela, Đoković u nedelju bio nadmoćan od prvog poena. "Slobodna Dalmacija" piše kako je Srbinova igra bila senzacionalna, a "Jutarnji list" kako se meč veka pretvorio u "one men show" prvog reketa sveta.

Španski nedeljnik "El Pais" na svom portalu kratko je izvestio o finalu, podsećajući na međusobni skor dvojice igrača kao i na činjenicu da Nadal do finala ovogodišnjeg Australijan opena nije izgubio nijedan set. "Marka" je u izveštaju napisala da je Đoković pobedom pokazao svetu zašto je najbolji kao i da Nadal nije uspeo da pronađe ritam tokom susreta.

"Dejli mejl" je uporedio Đokovićevu dominaciju u Australiji sa Nadalovom na Rolan Garosu, a takođe je podsetio da Španac nije pobedio Đokovića na tvrdoj podlozi više od pet godina, dok "Gardijan" u opisu poslednjeg poena naziva Đokovića briljantnim. Preko Atlantika, "Njujork Tajms" piše kako je Đoković zacementirao svoju poziciju u vrhu muškog tenisa i podsetio da mu je to treća Gren slem titula u nizu posle senzacionalnog povratka posle povrede pre samo godinu dana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.