SVET JE DOBIO NOVU KRALJICU: Naomi Osaka osvojila Australijan open!
Finale Australijan opena u ženskoj konkurenciji, Foto: EPA

ao, finale

SVET JE DOBIO NOVU KRALJICU: Naomi Osaka osvojila Australijan open!

Teniserka iz Japana je u finalnom duelu u Melburn parku nadvisila Petru Kvitovu iz Češke i tako vezala drugu Grend slem titulu. Podsetimo, prošle godine je trijumfovala i na US Openu

Objavljeno:

Naomi Osaka pobednica je Australijan opena u konkurenciji dama i od ponedeljka će biti zvanično prva teniserka na WTA listi.

Teniserka iz Japana je u finalnom duelu u Melburn parku nadvisila Petru Kvitovu iz Češke i tako vezala drugu Grend slem titulu. Podsetimo, prošle godine je trijumfovala i na US Openu.

U prvom setu vodila se velika borba. Kvitova je bila bliža da oduzme servis svojoj rivalki, ali nije iskoristila čak pet brejk prilika. Osaka je izdržala nalete slavne Čehinje i potom dobila priliku da završi set. Ipak, nije iskoristila dve set lopte na servis dvostruke šampionke Vimbldona i prvi deo igre je odlučen u taj-brejku. Japanka je bila daleko bolja suparnica u odlučujućem gemu i prvi set je rešila u svoju korist nakon 51 minuta igre.

Naomi Osaka je pobednica prvog Gren slema u sezoni
Naomi Osaka je pobednica prvog Gren slema u sezoni foto: EPA/Lukas Coch

Kvitova je dobro započela drugi set, povela sa 2:0 i na svoj servis imala nekoliko prilika da nastavi seriju. Ipak, Osaka je nekako stigla do brejka i potom se igra Čehinje totalno raspala. Osaka je dominirala, uzela četiri od od narednih pet gemova i povela sa 5:3. Kvitova je u narednom gemu spasila tri vezane meč lopte i napravila Japanki dodatni pritisak. Meč koji je izgledao da se bliži kraju odjedanput se totalno preokrenuo. Kvitova je koristila greške Osake, uzela i naredna tri gema za izjednačenje u setovima.

Petra Kvitova nije uspela da se domogne novog Gren slem trofeja
Petra Kvitova nije uspela da se domogne novog Gren slem trofeja foto: EPA/Hamish Blair

Treći set je pokazao da je svet ipak dobio novu tenisku kraljicu. Osaka si pribrala, i ponovo počela da igra na prepoznatljivom nivou. Pri rezultatu 4:2 opet je ispustila tri vezane brejk lopte, ali ovoga outa je uspela da zadrži Kvitovu i bude na nivou kada je to bilo najpotrebnije i okonča ovaj sjajan meč nakon dva sata i 27 minuta igre.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.