CICIPASE, JOŠ SI ZELEN, A RAFA JE BAŠ MOĆAN: Nadal brutalnom igrom do finala, Đoković je dobio jasnu poruku!
Rafael Nadal je u finalu Australijan opena drugu godinu zaredom, Foto: EPA/Lukas Coch

Demonstracija sile

CICIPASE, JOŠ SI ZELEN, A RAFA JE BAŠ MOĆAN: Nadal brutalnom igrom do finala, Đoković je dobio jasnu poruku!

Španski teniser je očitao lekciju iz vrhunskog tenisa pod pritiskom mladom Grku

Objavljeno: 12:03h

Samouvereno, jako i moćno! Tako je Rafael Nadal odigrao u polufinalu Australijan opena protiv grčkog čuda od deteta Stefanosa Cicipasa 6:2, 6:4, 6:0.

Demonstrirao je španski as silu u ovom meču i jasno stavio do znanja svima da igra brutalni tenis i da je spreman da izazove Novaka Đokovića u finalu (pod uslovom da naš teniser pobedi Luku Puja u drugom polufinalu).

Rafael Nadal je demonstrirao silu protiv Stefanosa Cicipasa
Rafael Nadal je demonstrirao silu protiv Stefanosa Cicipasafoto: EPA/Lukas Coch

Nije Nadal dozvolio da mu se desi ono što se dogodilo Rodžeru Federeru, da neoprezno uđe u meč sa mladim Grkom gladnim velikih skalpova .

Nametnuo je od starta jak ritam meča, odlučan da ne rizikuje i ništa ne prepusti slučaju, kako se slučajno i ne bi previše umorio i bio spreman za finale u nedelju.

Rafael Nadal je igrao od starta žestoko
Rafael Nadal je igrao od starta žestokofoto: EPA/Ritchie Tongo

Već prvu priliku za brejk je pretvorio u oduzeti servis protivnika i već tako primirio grčke navijače koji su pravili ponovo maltene fudbalsku atmosferu. Nije dugo prošlo, a pao je i drugi brejk, što je ukazalo i na to da Grk nije još spreman da se nosi sa pritiskom i sa najvećom scenom.

U drugom setu je delovalo kao da se Cicipas malo oslobodio, posebno kada je uspeo da odbrani gem na svoj servis kada je bilo već 15:40 za Španca, ali ubrzo je ponovo morao da popusti.

Jednostavno, slomio ga je Rafa baš kao što iskusni fajteri čine sa nadolazećim nadama, i to ne samo u drugom setu, jer je posle toga meč već bio gotov.

1 / 7 Foto: EPA/Hamish Blair

U trećem setu je bilo jasno da se Cicipas predao, dok Nadal kao da je tek uhvatio zalet, pa je bilo prilike da izvede i neke vanserijske poteze kojima je oduševljavao publiku, a protivnika sve više "ubijao u pojam".

Nije bilo sile da izvuče nijedan gem, a kamoli nešto više, dok je "bik sa Majorke" uradio što je želeo, već dobijen meč da završi što pre.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.