SVET DOBIJA NOVU NAJBOLJU TENISERKU: Kvitova i Osaka kroz vreli pakao do finala, Srbin odveo Japanku u finale!
Petra Kvitova i Naomi Osaka boriće se i za trofej i za prvo mesto na WTA listi, Foto: EPA/David Crosling/EPA/Mast Irham

Australijan open 2019

SVET DOBIJA NOVU NAJBOLJU TENISERKU: Kvitova i Osaka kroz vreli pakao do finala, Srbin odveo Japanku u finale!

Čehinja je bila bolja od senzacije turnira Danijel Rouz Kolins, a Osaka je pobedila Pliškovu

Objavljeno: 09:11h

Istorija se ponovila ove godine u Melburnu jer će ponovo finale odlučiti ko će biti nova najbolja teniserka planete. Pre godinu dana su se za titulu i prvo mesto na WTA listi borile Voznijacki i Halep (pobedila Dankinja), a sada će to biti Petra Kvitova i Naomi Osaka.

Dve devojke koje znaju kako se osvajaju Gren slem titule našle su se u finalu Australijan opena. Sa jedne strane iskustvo, a s druge talenat i nadolazeća sila, pa videćemo koja će biti uspešnija.

Čehinja je lakše stigla do finala pobedom nad najvećim iznenađenjem turnira Danijel Rouz Kolins 7:6, 6:0.

Inače, ovo polufinale je počelo u nenormalnim uslovima, gde je temperatura u jednom trenutku na terenu iznosila i 42 stepena Celzijusa zbog čega je morao meč da bude prekinut kako bi se podigao krov i malo rashladio teren.

1 / 8 Foto: EPA/Hamish Blair

Na drugoj strani mlada Japanka koju trenira inače Srbin Saša Bajin stigla je do drugog uzastopnog Gren slem finala, pošto je osvojila US open.

Njen duel protiv Karoline Pliškove bio je daleko uzbudljiviji i sa više preokreta 6:2, 4:6, 6:4.

Prštalo je od sjajnih poteza, fenomenalnih udaraca i poena, a u razmenama koje su sevale nešto uspešnija je bila Japanka koja je pravila vinere u serijama i tako serijom od četiri uzastopna gema osvojila prvi set.

1 / 7 Foto: EPA/Ritchie Tongo

U drugom je uzvratila njena protivnica i to nakon što je izgubila svoj servis. Iskoristila je minimalnu opuštenost Osake da preuzme kontrolu nad setom i vrlo brzo stigne do izjednačenja.

A onda je usledio set odluke u kome je tek prštalo sa svih strana, a presudni trenutak se dogodio na samom početku, u drugom gemu kada je japanska teniserka spasila tri brejk lopte, odbranila svoj gem i onda već u narednom napravila brejk.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.