FEDERER MU NIJE JEDINI NA MENIJU: Cicipas puca od samopouzdanja, preti sečom Nadalu i Đokoviću!
Stefanos Cicipas, Foto: AP/Mark Schiefelbein

porasla mu...

FEDERER MU NIJE JEDINI NA MENIJU: Cicipas puca od samopouzdanja, preti sečom Nadalu i Đokoviću!

Već je napravio iznenađenje kada je eliminisao Rodžera Federera koji je branio titulu

Objavljeno: 16:51h

Mladi Grk Stefanos Cicipas glavna je atrakcija Australijan opena.

Već je napravio iznenađenje kada je eliminisao Rodžera Federera koji je branio titulu, a u polufinalu, koje je zakazano za petak, očekuje ga Rafael Nadal. Ukoliko se plasira u finale, Cicipasu bi rival najverovatnije bio Novak Đoković.

Najveće iznenađenje u muškom singlu puno je samopouzdanja.

- To bi ovaj turnir učinilo kompletnim, pobediti Federera, Đokovića i Nadala. Srećan sam što igram protiv takvih protivnika, jer me oni čine boljim teniserom i od njih sam dostao naučio. Drugačije je igrati protiv njih, legendi našeg sporta. Mogu da analiziram njihovu igru i da napredujem. U tim mečevima nemam šta da izgubim, samo da izvučem pozitivne stvari - rekao je Cicipas grčkim medijima u Melburnu.

Prošle sezone, Cicipas je igrao sa Nadalom, ali nije imao veće šanse.

- Protiv Nadala sam igrao jedanput na šljaci i jedanput na betonu. Osećao sam da mogu da ga pobedim u Torontu, iako me je pobedio 6:2, 7:6. Sećam se da sam se vratio u svlačionicu i obećao sebi da ću sledeći put protiv njega igrati mnogo, mnogo bolje. Posle meča sam mnogo bolje shvatao sve što on radi na terenu, posebno na betonu. Na šljaci je to totalno drugačija priča. U Barseloni nisam imao nikakve šanse. Mislim da je on na apsolutno drugom nivou na šljaci, nego što je na betonu. Videćemo, biće interesantno. Govorim sebi da mogu da pobedim, jer sada bolje poznajem njegov stil. Bolje shvatam njegovu taktiku i baš, baš želim da ga pobedim - dodao je 20-godišnji Grk.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.