AO: Poznat prvi polufinalni par u ženskoj konkurenciji!
Australijan open / ženska konkurencija, Foto: Reuter

australijan open

AO: Poznat prvi polufinalni par u ženskoj konkurenciji!

U preostala dva četvrtfinala, koja su na programu sutra, sastaće se Serena Vilijams - Karolina Pliškova i Naomi Osaka - Elina Svitolina

Objavljeno:

Poznat je prvi polufinalni par u ženskoj konkurenciji na ovogodišnjem Australijan openu.

Petra Kvitova je savladala Ešli Barti sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4 i ponovila svoj najbolji rezultat iz Melburna, ostvaren 2012. godine kada je u polufinalu poražena od Marije Šarapove.

Čehinja, koja je dobila sva tri prethodna duela sa Australijankom, uključujući i meč od pre 10 dana u finalu Sidneja, silovito je počela i za samo 28 minuta dobila prvi set. Barti je u drugom uspevala da osvaja svoje servis gemove sve do rezultata 4:4 kada je Kvitova napravila novi brejk i privela meč kraju.

Njena protivnica u polufinalu biće Amerikanka Danijel Rouz Kolins kojoj će ovo biti prvi nastup u polufinalu nekog Grend Slem turnira. Prethodno njen najbolji rezultat na WTA turnirima bio je plasman u polufinale Majamija 2018. godine. Ona je posle velike borbe savladala Anastasiju Pavljučenkovu sa 2:1, po setovima 2:6, 7:5, 6:1, a meč je trajao 2 časa i 19 minuta.

U preostala dva četvrtfinala, koja su na programu sutra, sastaće se Serena Vilijams – Karolina Pliškova i Naomi Osaka – Elina Svitolina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.