SKANDAL NA AUSTRALIJAN OPENU: Karenju Busti ukradena pobeda, napravio haos, bacao torbe, ali Nišikori ide na Novaka
U potpunom nervnom rastrojstvu je bio Karenjo Busta posle meča, Foto: AP

POtpuni haos

SKANDAL NA AUSTRALIJAN OPENU: Karenju Busti ukradena pobeda, napravio haos, bacao torbe, ali Nišikori ide na Novaka

S pravom je besneo španski teniser, ali mu to neće nimalo pomoći i biće verovatno žestoko kažnjen

Objavljeno:

Veliki skandal dogodio se na meču osmine finala Australijan opena između Keija Nišikorija i Pabla Karenja Buste, a ovo što se desilo podići će ogromnu prašinu u celom svetu.

Japanac jeste napravio novi podvig i opet se vratio posle gubitka prva dva seta i u još jednom maratonskom okršaju na turniru pobedio 3:2 u setovima 6:7, 4:6, 7:6, 6:4, 7:6 za novi plasman u Gren slem četvrtfinale.

Kei Nišikori ide na megdan Novaku Đokoviću
Kei Nišikori ide na megdan Novaku Đokoviću foto: AP

Međutim, ono što se dogodilo u takozvanom "super taj-brejku" petog seta izazvaće ogromnu polemiku u teniskom svetu zbog sudijske odluke koja je na kraju indirektno i odlučila pobednika meča.

Sve se desilo pri rezultatu 8:5 za španskog tenisera, kada je posle servisa Nišikorija i jedne razmene udaraca Busta udario lopticu koja je zakačila mrežui potom pala na liniju u polje japanskog igrača.

Sudija je uzviknuo aut pre nego što je Nišikori smečovao lopticu u polje Španca, zbog čega je Karenjo Busta odmah zatražio čelendž jer je sudija napravio grešku bez obzira što bi u svakom slučaju izgubio poen, ali usled greške linijskog sudije i posle čelendža poen je trebalo da se ponovi.

Međutim, sudija u stolici nije uvažio takav njegov zahtev, tačnije tvrdio je da je linijski sudija uzviknuo aut nakon što je Nišikori ubacio loptu u polje protivnika što nikako nije istina. Uzalud je Busta pokušavao da mu objasni da se to nije dogodilo i da poen treba da se ponovi, sudija u stolici je ostao dosledan svojoj odluci i tako potpuno izbacio iz meča španskog tenisera.

To je jasno i po tome što je izgubio sva četiri naredna poena i tako praktično izgubio čitav meč.

1 / 14 Foto: EPA/Ritchie Tongo

Ludilo je tek usledilo, pošto je Španac odmah posle završetka meča počeo da baca torbu po celom terenu, vikao je sve i svašta sudiji, što je naišlo i na negodovanje publike, a onda je i besno izjurio sa terena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.