MLADI AUSTRALIJANAC ISPISAO ISTORIJU PROTIV NADALA, FEDEREROVA RUTINA: Magičan preokret Marina Čilića!
Rafael Nadal prošao dalje, Foto: AP

AUSTRALIJAN OPEN, 3. kolo

MLADI AUSTRALIJANAC ISPISAO ISTORIJU PROTIV NADALA, FEDEREROVA RUTINA: Magičan preokret Marina Čilića!

Interesantan dan na Otvorenom prvenstvu Australije

Objavljeno:

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrto kolo Australijan opena pobedom nad Australijancem Aleksom de Minaurom u tri seta sa ubedljivih 6:1, 6:2, 6:4 posle dva časa i 24 minuta igre.

Posle dva seta delovalo je kao da će rutinski da završi i treći, imao je čak i šest meč lopti, koje je odbranio de Minaur na oduševljenje domaće publike, ali nije uspeo i sedmu. Inače, Australijanac je bio prvi čovek u istoriji koji je spasio šest meč lopti protiv Rafe.

Nadal, koji se nalazi na suprotnoj strani žreba od Novaka Đokovića, u četvrtom kolu igra protiv ponovo opasnog Čeha Tomaša Berdiha, koji je slavio protiv Argentinca Dijega Švarcmana u četiri seta - 5:7, 6:3, 7:5, 6:4 posle tri sata i dva minuta igre.

Rodžer Federer se takođe plasirao rano jutros u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobedio Amerikanca Tejlora Frica sa 6:2, 7:5, 6:2.

Federer je do pobede nad 21-godišnjim Amerikancem stigao za manje od 90 minuta igre, a na putu do trijumfa izgubio je samo tri poena na svoj prvi servis.

Švajcarac će u osmini finala igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa koji je u trećem kolu bio bolji od Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije sa 6:3, 3:6, 7:6, 6:4.

Biće to prvi meč Federera i Cicipasa.

Roberto Bautista-Agut je slavio nad dželatom Novaka Đokovića iz finala Mastersa u Parizu Karenom Hačanovim rezultatom 3:0 u setovima.

U poslednjem meču dana, Marin Čilić je posle ogromne borbe savladao Španca Fernanda Verdaska sa 3:2, iako je gubio sa 0:2 u setovima.

Čak je u četvrtom setu kroz taj-brejk morao da traži peti set, a u tom taj-brejku rezultat je bio neverovatno dramatičnih 10:8.

Evo i svih rezultata:

Rezultati muškog dela Australijan opena
Rezultati muškog dela Australijan opena foto: Printscreen/flashscore.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.