LUDILO U MELBURNU: Ptičja kaka i spavanje na tribinama, predaja Tima, povratak Zvereva - ovo je obeležilo 4. dan!
Australijan open, 4. dan, Foto: Reuter

4. dan

LUDILO U MELBURNU: Ptičja kaka i spavanje na tribinama, predaja Tima, povratak Zvereva - ovo je obeležilo 4. dan!

Vilijamsova je za nešto više od sat vremena igra nadigrala Kanađanku Eženi Bušar sa 6:2, 6:2.

Objavljeno:

Odigran je i 4. dan prvog Gren slema u sezoni - Australijan opena.

Dan je obeležilo nekoliko nesvakidašnjih situacija za tenis, kao i ispadanje jednog od favorita Dominika Tima, doduše posle predaje u trećem setu.

Austrijanac je predao meč 19-godišnjem Australijancu Alekseju Popirinu nakon dva sata igre u četvrtak.

Tim je gubio 7:6, 6:4, 2:0 kada je odlučio da odustane od igre, očigledno iscrpljen nakon što je u sredu igrao do dva ujutru sa Bonoom Perom.

foto: EPA

Kanadski teniser Miloš Raonić plasirao se u treće kolo Australijan opena pobedom nad trostrukim Grend slem šampionom.

Rođeni Podgoričanin eliminisao je u drugoj rundi "Ozi opena" Švajcarca Stena Vavrinku sa 3-1 posle četvoročasovnog maratona.

Viđena je žestoka borba u kojoj je svaki set rešen u taj-brejku - 6:7 (4), 7:6 (6), 7:6 (11), 7:6 (5).

Dvojica tenisera koji su imali dosta problema sa povredama u poslednje vreme su tokom četiri sata napravila samo po dva brejka. Raonić će u trećoj rundi igrati sa Francuzom Pjer-Igom Erberom koji je eliminisao prošlogodišnjeg polufinalistu Hjeona Čunga sa 6:2, 1:6, 6:2, 6:4.

foto: AP

Japanski teniser Kei Nišikori izašao je kao pobednik iz najdramatičnijeg meča dosadašnjeg toka turnira.

Nišikori je savladao Iva Karlovića iz Hrvatske posle velike borbe koja je trajala skoro četiri sata i produženog taj brejka u odlučujućem setu – 6:3, 7:6 (8-6), 5:7, 5:7, 7:6 (10-7).

Kei je "preživeo" 124 protivnikova izlaska na mrežu i čak 59 "projektila" iz servisa Karlovića i došao do treće runde. Kada je upitan za toliki broj asova koje je odservirao Hrvat imao je zanimljiv odgovor.

foto: AP

- Odservirao je skoro 60 as udaraca? To je otprilike broj mojih asova za godinu dana - našalio se osmi igrač na ATP listi.

foto: AP

Amerikanka Serena Vilijams lako se plasirala u treće kolo Australijan opena.

Vilijamsova je za nešto više od sat vremena igra nadigrala Kanađanku Eženi Bušar sa 6:2, 6:2.

Prvi set je obeležio loš servis ove teniserke pa je tako viđeno čak šest brejkova, a prednjačila je naravno Serena.

Već u drugom Bušar nije imala rešenje za servis Amerikanke, koja strpljivom igrom pravi dva brejka i stavlja tačku na meč. U sledećem kolu Vilijamsova igra protiv Ukrajinke Dajane Jestremske, koja je eliminisana 23. nositeljku Karlu Suares Navaro.

Garbinje Mugurusa plasirala se u treće kolo Australijan opena, pošto je posle velike borbe pobedila Džoanu Kontu sa 6:4, 6:7, 7:5.

foto: AP

Meč je završen tek posle tri sata iza ponoći u Melburnu, a glavni razlog za tako nešto su galebovi koji su nadletali teren i zasipali ga izmetom.

1 / 4 Foto: EPA

Aleksander Zverev, četvrti nosilac na Australijan openu, plasirao se u 3. kolo nakon velike borbe sa Žeremijem Šardijem - 7:6, 6:4, 5:7, 6:7 (8), 6:1.

Zverev je poveo sa 2:0 u setovima, zatim je u četvrtom setu imao i meč loptu u taj brejku pri rezultatu 6:5, ali je nije iskoristio.

Francuz je bio odlučan da skupo proda kožu u ovom meču, koji je trajao tri sata i 50 minuta.

Zverev je prvi set dobio posle taj brejka i 52 minuta igre. Drugi je dobio relativno lako sa 6:4, a zatim je dozvolio Šardiju da dođe do daha i vrati se u meč. Treći set pripao je Francuzu, nakon što je dva puta oduzeo servis Zverevu, za 4:2 i 7:5.

foto: AP

U četvrtom setu oba igrača su bila sigurna na svom servisu, a u taj brejku prvi je servis izgubio Zverev za 1:2. Gubio je Aleksander potom i 3:5, ali se vratio u igru i na 6:5 imao meč loptu koju nije iskoristio. Ali zato jeste Šardi svoju prvu set loptu za - 2:2. Zverev se doveo u red u petom setu i dobio ga 6:1 za 32 minuta igre. Bilo je to za konačnih 3:2 i plasman u 3. kolo u kojem igra protiv domaćeg igrača Bolta.

foto: Printscreen/Rezultati
foto: Printscreen/Rezultati

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.