MARATONAC KRAJINOVIĆ NAPRAVIO JUNAČKI PREOKRET: Izbacio 17. nosioca i Noletovog dželata koji je servirao za pobedu!
Filip Krajinović je pobedio Marka Čekinata, Foto: EPA/Ritchie Tongo

Australijan open 2019

MARATONAC KRAJINOVIĆ NAPRAVIO JUNAČKI PREOKRET: Izbacio 17. nosioca i Noletovog dželata koji je servirao za pobedu!

Srpski teniser se prvi put u karijeri plasirao u 2. kolo Australijan opena

Objavljeno: 10:27h

Srbija ima još jednog tenisera u 2. kolu Australijan opena, a to je Filip Krajinović koji je priredio malo iznenađenje u Melburnu.

U maratonskom meču od pet setova srpski teniser je savladao 17. nosioca Marka Čekinata 4:6, 0:6 6-1, 7:6, 6:4 posle 2 sata i 49 minuta igre.

Uh kakav je to meč bio Srbina, koji je usled povreda tokom prošle i na početku ove sezone pao tek na 93. mesto ATP liste, ali je zato već sada pokazao kakav kvalitet poseduje i uz to se prvi put u karijeri plasirao u 2. kolo Otvorenog prvenstva Australije.

Prvi set je bio prilično čudan za srpskog tenisera koji je prvi stigao do brejka, ali ga je odmah ispustio da bi posle toga potpuno pao i dozvolio protivniku da mu još jednom oduzme servis, a samim time i set.

Filip Krajinović se prvi put plasirao u 2. kolo Australijan opena
Filip Krajinović se prvi put plasirao u 2. kolo Australijan opena foto: EPA/Ritchie Tongo

To ga je prilično uzdrmalo, pa zato gotovo da nije ni postojao u drugom setu u kome nije uspeo ni da se upiše na semafor, pa je posle 6:0 za Italijana bio maltene već otpisan.

Međutim, odmah na početku trećeg seta usledilo je buđenje Krajinovića i to u velikom stilu. Brzo je stigao do dva brejka prednosti i smanjio na 2:1 zaostatak u setovima.

U četvrtom setu je bilo najneizvesnije i u njemu se vodila velika borba, jer je Čekinato brzo stekao brejk prednosti koji je čuvao sve do 5:3. Krajinović je propušta prilike da se vrati i delovalo je da će italijanski teniser doći do pobede.

1 / 3 Foto: EPA/Ritchie Tongo

Međutim, Filip je iskoristio pritisak koji je Čekinato osetio kada je servirao za pobedu, napao ga je i to je urodilo plodom jer je došao do izjednačenja na 5:5, počeo je dodatno da diže svoju igru i onda posle neizvesnog taj-brejka osvaja i ovaj period igre 8:6.

To kao da je potpuno slomilo Italijana koji je prošle godine eliminisao Novaka Đokovića na Rolan Garosu, pa je odmah na početku odlučujućeg seta prepustio svoj servis Krajinoviću, a Srbin takav pokloni niti je odbio, niti propustio da iskoristi, pa je sigurnom i strpljivom igrom stigao do prve pobede u Melburnu u karijeri.

Njegov naredni protivnik biće Jevgenij Donskoj koji je eliminisao Lasla Đerea.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.