IPAK NIJE GOTOVO?! ENDI MARI PORUČUJE: Možda se vidimo ponovo, daću sve od sebe!
Endi mari se još nije oprostio ni od tenisa, ni od Australijan opena, Foto: EPA/Julian Smith

Nema kraja karijere

IPAK NIJE GOTOVO?! ENDI MARI PORUČUJE: Možda se vidimo ponovo, daću sve od sebe!

Škotski teniser još nije doneo definitivnu odluku

Objavljeno:

Poplava emocija na "Rod Lejver areni" po završetku meča između Endija Marija i Roberta Bautiste Aguta koji je pripao španskom teniseru.

Ali u centru pažnje je bio ipak trostruki Gren slem i dvostruki olimpijski šampion, koji je u petak šokirao svet najavom penzionisanja ove sezone, čak i možda na Australijan openu.

Britanac je na srceparaćujoj konferenciji rekao da više ne može da trpi fizičke bolove, jer ni operacija kuka ih nije otklonila, te da njegovo telo više nije spremno za najveće napore i da će se potruditi da igra do Vimbldona, ali ne isključuje mogućnost da završi karijeru već u Melburnu.

Endi Mari će morati na novu operaciju
Endi Mari će morati na novu operaciju foto: EPA/Julian Smith

Zato je kompletna teniska javnost gledala u njegov meč protiv Bautiste-Aguta i imala je šta i da vidi - jednu epsku borbu u kojoj se Škot borio i sa protivnikom i sa bolom i sa suzama, uspeo je i da nadoknadi 2:0 u setovima, ali više od toga njegovo telo nije moglo da pruži.

Na kraju je dobio stajaće ovacije od preko 9.000 gledalaca, koji su prisustvovali poslednjem meču jednog od najboljih tenisera u 21. veku na Australijan openu ili možda čak karijeri ili su tako barem mislili.

A ovo kažemo zato što je posle meča prilikom davanja intervjua Endi ipak dao naznake ne da samo neće sada već završiti karijeru, nego i da mu ova sezona neće biti posebna.

- Ne znam, možda se vidimo ponovo. Sve je uvek moguće. Uradiću sve što mogu da pokušam - poručio je Mari dok se borio sa emocijama, ali rekao i šta bi u tom slučaju morao da uradi.

- Ako hoću to onda moram da idem na novu veliku operaciju koja takođe nije garancija da ću se vratiti.

On je pozdravio publiku i poručio da mu je drago ako mu je ovo bio poslednji meč.

- Neverovatno! Bilo je neverovatno. Hvala vam mnogo, svima koji ste došli. Uživao sam da igram ovde prethodnih godina. Ovo je sjajno mesto za tenis. Ako je ovo bio moj poslednji meč onda je to sjajan kraj. Dao sam sve od sebe - poručio je Mari koji očigledno još nije doneo definitivnu odluku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.