DA LI JE OVO KRAJ? Endi Mari se herojski vratio posle 0:2 u setovima, ali to je bio maksimum! Britanac ispao sa AO!
Foto: AP

Borio se kao lav

DA LI JE OVO KRAJ? Endi Mari se herojski vratio posle 0:2 u setovima, ali to je bio maksimum! Britanac ispao sa AO!

Svi se sada pitaju da li je ovo poslednji meč u karijeri britanskog tenisera

Objavljeno: 13:32h

Da li smo gledali upravo poslednji meč Endija Marija u karijeri? Britanski teniser je posle herojske borbe izgubio u 1. kolu Australijan opena od Roberta Bautiste Aguta.

Fenomenalan meč su odigrali Španac i Britanac, trajao je 4 sata i 14 minuta, a na kraju je više snage i manje problema sa telom imao španski teniser koji je slavio 6:4, 6:4, 6:7, 6:7, 6:2.

Endi Mari je sigurno odigrao svoj poslednji Australijan open u karijeri
Endi Mari je sigurno odigrao svoj poslednji Australijan open u karijeri foto: AP

Za one koji ne znaju kakva je situacija, Endi Mari je u petak najavio da bi već posle Australijan opena mogao da završi karijeru, iako će pokušati da izdrži do Vimbldona, a razlog za to jesu nesnosni bolovi koje i dalje trpi u operisanom kuku i jednostavno prevelike istrošenosti sopstvenog tela.

Zato je čitava planeta sa ogromnom pažnjom pratila ovaj duel i imala je šta da vidi, jer je jedan od najboljih igrača u 21. veku odigrao heroj pogotovo nakon što je gubio 2:0 u setovima.

Uspeo je da treći i četvrti set dobije u taj-brejku i stigne do izjednačenja, ali je onda ponestalo snage, izdržljivosti, odnosno, onoga što je i sam priznao, njegovo telo više nije spremno za najveća i najteža iskušenja.

Ono što je gotovo sigurno jeste da je Mari po poslednji put u karijeri igrao na Australijan openu i zato je usledio emotivan trenutak na kraju meča.

Svi su ustali kod pretposlednjeg gema da mu aplaudiraju i tako se pozdrave s njim, dok ni on sam u nekoliko navrata tokom meča nije skrivao suze na svom licu.

Suze su išle i njegovoj majci Džudi u trenucima po završetku meča dok je Endi pozdravljao publiku i dobijao ovacije, a on se sam borio sa emocijama tokom intervjua koji je dao na terenu.

Njemu je prikazan i video klip na bimu u kome se svi ostali teniseri na neki način opraštaju od njega.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.