OMATORIO SAM, IMAM 35 I 7-8 OPERACIJA! Tipsarević najavio kraj karijere!
Janko Tipsarević najavljuje kraj karijere, Foto: EPA/Lynn Bobo

POVRATAK OTPISANOG

OMATORIO SAM, IMAM 35 I 7-8 OPERACIJA! Tipsarević najavio kraj karijere!

Srpski teniser je poručio da će pokušati ove sezone da vidi na čemu, pa onda da donese odluku da li će okačiti reket i patike "o klin"

Objavljeno: 11:12h

Srpski teniser Janko Tipsarević vratio se na ATP tur posle godinu dana.

U prvom kolu Australijan opena je poražen od Grigora Dimitrova, ali je ipak uspeo da osvoji jedan set.

- Svi me nešto teše, bravo, nisi igrao godinu dana, ovo je sjajno. Kad izgubim meč nisam nikada srećan i zadovoljan, postoji ta uteha da zaista nisam igrao godinu i po dana, da čak ni te pripreme koje sam odradio nisu bile sto odsto zato što injekcije koje sam primio bile su kasno. I ovo je bilo na žiletu, da li uopšte igrati na Australijan openu. Grigor je bio bolji od mene, nema priče o tome. Krivo mi je zato što se videlo kako fizički padam i zbog toga donosim pogrešne odluke u drugom, trećem, možda čak i četvrtom setu. Posle jednog ili dva duža poena gde se generalno osećam u redu, kada nema bolova i kada sam fit, počeo sam dosta kasno da izlazim iz toga, da žurim, tražim neke ludačke pozicije što je rezultiralo neiznuđenim greškama - rekao je Janko Tipsarević.

Srbin protiv Bugarina, koji je trenutno u TOP 10 ima pozitivan skor, a malo je nedostajalo i da napravi iznenađenje, ali nije uspeo da napravi brejk u prvom gemu drugog seta. Sa druge strane, Dimitrov je smanjio broj grešaka i na kraju slavio.

- Zadovoljan sam što sam odigrao relativno dva i po kvalitetna seta. Na pripremama sam odigrao ukupno četiri ili pet setova. Još u tih četiri nedelje, nedelju dana nisam trenirao jer sam se razboleo. Kada sam došao, dva i po dana nisam trenirao jer sam navukao prehladu. Sve se nekako nadovezivalo, ali generalno je ideja da u drugoj polovini godine počinjem više da koristim taj zaštićeni renking. Onda kada se zaista budem osećao udobno u svom telu, što sada nije situacija - dodao je Tipsarević.

Iako je već veteran, Tipsarević će pokušati da odigra što veći broj turnira ove sezone.

- Ideja je da pokušam ovu godinu. Imam 12 turnira sa zaštićenim rankingom, dobiću jedno pet ili šest vajd karti na čelendžerima i onda tri ili četiri takve pozivnice na ATP turnirima, uz još tri, četiri ili pet kvalifikacija to je već 22 ili 23 turnira. Ovo je sve pod pretpostavkom da telo izdrži, da nemam ozbiljnijih povreda i bolova, ali žao će mi biti ako ne probam. Jeste, mator sam, imam 35 godina, ali i sedam ili osam operacija. Mentalna je borba. Benefit je što sam navikao da igram pod bolom i pod tabletama. Samo je važno da budem fit, jer ako sam spreman onda manje boli. Generalno, igrači se često povređuju kad nisu fizički spremni, i onda i ono što manje boli počinje da boli više - zaključio je srpski teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.