PREKO TRNJA DO ZVEZDA - TO JE NOVAKOV PUT U MELBURNU: Žreb je bio nemilosrdan prema Đokoviću!
Novak Đoković, Foto: AP

Australijan open

PREKO TRNJA DO ZVEZDA - TO JE NOVAKOV PUT U MELBURNU: Žreb je bio nemilosrdan prema Đokoviću!

Srpski teniser je izbegao Nadala i Federera, ali je ipak dobio težak put do trofeja

Objavljeno: 09:21h

Teška iskušenja za Novaka Đokovića od samog početka Australijan opena i takva će biti verovatno do samog kraja.

Aktuelni svetski broj 1 i prvi favorit za titulu u Melburnu imaće trnovit i pakleni put da u tome uspe počevši od druge runde jer će u prvom kolu igrati sa kvalifikantom.

U drugom ga očekuje već ozbiljna prepreka i to 7 vidu Žoa-Vilffeda Conge sa kojim je upravo u Australiji igrao u finalu i došao do svoje prve Gren slem titule, a od tada je prošlo 11 godina.

Francuski igrač je tako loše plasiran zato što je cele prošle godine imao problem sa povredom i sada se vraća baš kao i brojni drugi igrači.

U trećem kolu projektovati protivnik srpskom teniseru bi trebalo da bude talentovani Denis Šapovalov, dok u četvrtom kolu bi čekao pobednika duela Danil Medvedev - David Gofan, dok u četvrtfinalu se očekuje Kei Nišikori mada su u tom delu žreba i Karenjo Busta, Kolšrajber i Fonjini.

Aleksander Zverev je predviđen da se nađe na putu Novaka Đokovića u polufinalu, a ne zaboravite da ga je upravo on pobedio u finalu završnog mastersa sezone u Londonu.

Federer i Nadal su u drugoj polovini žreba.

Janko Tipsarević nije imao sreće sa žrebom, pošto će se već na starrtu sastati sa 20. nosiocem Grigorom Dimitrovom, a u žrebu do njih nalazi se Dušan Lajović, koji će za rivala imati Pabla Kuevasa. Filip Krajinović u prvom kolu za protivnika ima 17. nosioca Marka Čekinata, a pobednik tog duela igra sa boljim iz okršaja Lasla Đerea i Jevgenija Donskoja, 28-godišnjaka koji je trenutno 95. na ATP listi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.