POTRESNA ISPOVEST SRPSKE TENISERKE: Imala sam 120 kg, dečko me je spasao od samoubistva!
Teniski reket, Foto: AP

OD SJAJA DO OČAJA

POTRESNA ISPOVEST SRPSKE TENISERKE: Imala sam 120 kg, dečko me je spasao od samoubistva!

Nekada četvrta teniserka sveta otvorila je dušu za "Herald San"

Objavljeno: 16:01h

Nekada četvrta igračica sveta Jelena Dokić priznala je da ima probleme sa viškom kilograma.

Posle godinu dana od objavljivanja knjige "Nesalomiva", otvorila je dušu za "Herald San".

- Povukla sam se iz tenisa a da nisam ustvari znala u kom smeru želim dalje da idem. Nisam bila spremna za to, tad su počeli i problemi sa kilogramima. Kada ste profesionalni sportista, vi ste u nekoj vrsti mehura od sapunice, ali to nije stvarnost. Sve vam se servira, trening, hrana, putovanja, tako da je vratiti se u normalan život jako teško - rekla je Dokićeva.

Teniski svet je čuo za Dokićevu 1999. godine kada je u prvom kolu Vimbldona ubedljivo pobedila Martinu Hingis. Karijeru je zvanično završila 2014. godine. Imala je probleme sa depresijom, ocem, štitnom žlezdom i sve je to uticalo da u jednom momentu ima čak 120 kilograma.

Sada je aktivista u borbi za gubitak kilograma, a objavljena knjiga joj je bila vrsta emocionalnog ventila.

- Knjiga je oslobodila mnoge emocije koje sam držala u sebu dugo vremena. Srećna sam sada, ali težina mi i dalje pravi problem, to je taj deo slagalice koji mi nedostaje da sve bude savršeno - dodala je.

Cilj Dokićeve za 2019. godinu je da do juna skine 33 kilograma (sada ima 99). Već 15 godina je u vezi sa Tinom Bikićem koji je bio ključan faktor za njen povratak u život pošto je pomišljala i na samoubistvo. Da su se stvari u životu Jelene Dokić pomerile nabolje govori i podatak da će na predstojećem Australijan openu biti komentator Kanala 9.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.