PRVI ŠOK U 2019. GODINI: Nadal odustao od Australije!
Rafael Nadal preskočiće prvi turnir u godini, Foto: EPA/Darren England

povreda

PRVI ŠOK U 2019. GODINI: Nadal odustao od Australije!

Postoji opasnost po moje telo i mogu da napravim štetu za narednih mesec dana, ukoliko bih igrao ovde

Objavljeno: 12:57h

Španski teniser Rafael Nadal odlučio je da se povuče sa prvog turnira u 2019. godini, koji je trebalo da odigra u sklopu priprema za Australijan open.

Drugi reket sveta poručio je da je uradio magnetnu rezonancu i da je preporuka doktora da ne nastupa u Brizbejnu, kako bi bio spreman za Australijan open.

Umesto Nadala, u drugo kolo će snage protiv Žoa Vilfreda Conge odmeriti "srećni gubitnik" Japanac Taro Danijel.

- Magnetna rezonanca je pokazala malu rupturu na mišiću moje leve butine. Hteo sam da igram, želeo sam to, ali preporuke doktora su bile drugačije. Rekli su mi da postoji opasnost da se to pogorša pred Australijan open ukoliko bih igrao u Brizbejnu. To je mala stvar, ali može postati veća, kada se takmičite sa tim intenzitetom i mišić može dobiti još veća oštećenja. Osećam se bolje, nego što je bilo četiri dana ranije. Postoji opasnost po moje telo i mogu da napravim štetu za narednih mesec dana, ukoliko bih igrao ovde - poručio je Nadal.

Povreda je bila jača od Nadala
Povreda je bila jača od Nadala foto: AP/Adam Hunger

Videćemo kakva će biti situacija sa Nadalom za Australijan open i da li će se oporaviti pred početak prvog Gren slem turnira, koji je na programu od 14. do 27. januara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.