RODŽERE, SPASAVAJ SE KAKO ZNAŠ I UMEŠ: Novak Đoković je prvi put uputio ovako preteću poruku Švajcarcu!
Đoković ne krije da želi da sruši Federerov rekord, Foto: EPA/Tannen Maury

NAOŠTRENI ĐOKOVIĆ

RODŽERE, SPASAVAJ SE KAKO ZNAŠ I UMEŠ: Novak Đoković je prvi put uputio ovako preteću poruku Švajcarcu!

Srbin je poručio da i dalje ima velike ciljeve i da je još gladan trofeja

Objavljeno: 11:44h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je slavio na egzibiciji u Abu Dabiju, a sezonu 2019 će početi u Dohi gde će se u prvom kolu sastati sa Damirom Džumhurom.

Posle pobede nad Kevinom Andersonom, Srbin je poručio da i dalje ima velike ciljeve. Iako je osvojio sve Masters i gren slem turnire u karijeri još je gladan trofeja.

Neizbežno je pitanje da li želi da prestigne rekord od 20 trofeja sa najvećih turnira koji drži Rodžer Federer. Srbin ima 14 gren slem pehara.

- Lagao bih kada bih rekao da nisam želeo da osvojim maksimalan broj Grend slem trofeja. To mi je definitivno plan, želja, krajnji cilj. Naravno da ima turnira na kojima želim da igram najbolje što mogu do kraja karijere, ma koliko god ona trajala. Takođe, želim da se borim i za prvo mesto sa svima - izjavio je Novak Đoković.

Svestan je srpski teniser da nema lak zadatak u 2019. godini. U poslednjih šest meseci 2018. godine, Srbin je izgubio samo tri meča i to od igrača mlađih od 22 godine - Stefanosa Cicipasa u Torontu, Karena Hačanova u Parizu i Aleksandra Zvereva na Završnom mastersu u Londonu.

- Dolaze ti mladi igrači. Nadal i Federer su i dalje tu, Endi Mari i Stan Vavrinka se vraćaju polako, Zverev je lider novog talasa. Muški tenis je u dobroj poziciji u smislu takmičenja, ličnosti. Uvek je lepo videti neka nova lica - dodao je.

Mladi lavovi su već pokazali zubiće, ali i Đoković je stari lisac koji zna da se izbori sa pritiskom.

- Za mene će to biti veliki izazov. Treba i dalje igrati na najvišem nivou, a to je jako teško kada ste posvećeni porodici. Sve je nekako drugačije u poslednjih nekoliko godina. Ipak, ja volim izazove u životu, uz njih rastemo u učimo, tako da prihvatam sve to što će doći. Prihvatam, ali radim da sve bude najbolje, onako kako želim - zaključio je Srbin.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.