ČUDOM JE PREŽIVEO MASAKR: Slavni teniser nikada nije o tome pričao, ali je uspeo da postane najbolji na svetu!
Endi Mari i Rodžer Federer, Foto: AP

TUŽNA PRIČA

ČUDOM JE PREŽIVEO MASAKR: Slavni teniser nikada nije o tome pričao, ali je uspeo da postane najbolji na svetu!

Njegovo detinjstvo nije bilo kao kod druge dece

Objavljeno:

Njegova životna priča sadrži neverovatne detalje, ali uprkos svim poteškoćama koje su ga snašle on je uspeo da ostvari cilj koji je zacrtao.

Otkada je počeo da se bavi tenisom, Endi Mari je želeo da bude prvi na ATP listi. Taj cilj je ostvario 7. novembra 2016. godine. Prvi put je uzeo reket sa dve godine, a od 2005. godine je profesionalac. Tri godine kasnije igrao je prvo gren slem finale, na US openu, a tri puta je bio pobednik najvećih turnira, dva puta na Vimbldonu i jednom na US openu.

Škot nikada nije pričao o detinjstvu koje nije bilo kao kod druge dece. Tokom karijere često je imao problem sa čašicom kolena koja mu, dok je bio mali, nije srasla u jednu kost već je ostala kao dve odvojene. Pohađao je osnovnu školu u Danblejnu i bio svedok užasnog zločina koji se tu desio.

U martu 1996. godine, Tomas Hamilton je ušao u školu naoružan revolverom. Sa sobom je poneo od 743 metka od kojih je ispalio 109. Posle ulaska u školu, krenuo je ka fiskulturnoj sali pucajući u petogodišnjake i šestogodišnjake, ubijajući svakog ko mu se našao na putu. Na mestu je umrlo 15 dece i jedna učiteljica.

Posle masakra, Hamilton je napustio gimnaziju kroz izlaz za hitne slučajeve i sa igrališta je ispalio nekoliko metaka ka učionicama. Ponovo je ušao u salu za fizičko vaspitanje gde je izvšio samoubistvo ispalivši sebi metak u usta. Škotski teniser je izbegao masakr tako što se sakrio ispod stola sa bratom Džejmijem, a sve detalje zločina je objavio u autobiografiji i nikada o tome nije javno pričao.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.