DA STE MI PRE 5 MESECI REKLI NE BIH VAM VEROVAO! Đoković iskreno priznao da ni on sam nije očekivao ovakav povratak
Novak Đoković, Foto: AP/Adam Hunger

ANALIZA

DA STE MI PRE 5 MESECI REKLI NE BIH VAM VEROVAO! Đoković iskreno priznao da ni on sam nije očekivao ovakav povratak

Prešao je put od 22. do prvog mesta na ATP listi

Objavljeno:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković analiziriao je sezonu 2018.

Godina u kojoj je prešao put od 22. do prvog mesta na ATP listi i osvojio četiri turnira ne prestaje da oduševljava teniski svet, a o svemu je pričao i u intervjuu za sajt ATP tura.

- To što sam ušao u istoriju sporta koji volim svim srcem mi mnogo znači. U februaru sam imao operaciju, skor od šest pobeda i šest poraza, nisam igrao tako dobro. Pokušavao sam da držim u kordinaciji telo i um i sve ono što se dešavalo posle operacije. Sezona turnira na travi je bila katalizator promena - rekao je Novak Đoković.

Leto je bilo veoma uspešno za srpskog tenisera pošto je posle Vimbldona osvojio i trofej na Mastersu u Sinsinatiju i tako kompletirao "Zlatni Masters".

- Dugo vremena sam se pripremao za to osvajanje trofeja u Sinsinatiju. Tamo sam imao veliki izazov, susret sa Rodžerom Federerom, on je najuspešniji igrač u istoriji tog turnira. Izgubio sam od njega dva ili tri finala tamo. Osvojio sam turnir i preskočio i tu veliku prepreku. Drago mi je što sam to uradio, bio je to veliki dan za mene. Imao sam veliku podršku sa tribina, bilo je lepo biti tamo u tom trenutku - dodao je.

Do kraja sezone podigao je još pehare na US openu i u Šangaju, a igrao je u finalima Mastersa u Parizu i Londonu.

- Da ste mi pre četiri ili pet meseci rekli da ću na kraju biti u ovoj poziciji, prvi na listi, sa dva osvojena Grend slema i Sinsinatijem, ne bih verovao. Bili je sjajno ostvariti sve to. Možda je sve delovalo pomalo nestvarno, ali srećan sam što se sve tako dogodilo - Đokovićev je zaključak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.