NA POMOLU TENISKI RAT: Novak Đoković poziva na bojkot Dejvis kupa!
Novak Đoković, Foto: EPA/Will Oliver

tako tvrdi Rozengren

NA POMOLU TENISKI RAT: Novak Đoković poziva na bojkot Dejvis kupa!

Trener britanskog tenisera ne objašnjava kako bi se tačno dešavao bojkot, ali kaže da je Novak svima poslao mejl

Objavljeno:

Najbolji teniser na planeti Novak Đoković je prošle nedelje poslao mejlove kolegama sa pozivom da bojkotuju novi format Dejvis kupa. Tako bar tvrdi Fredrik Rozengren, trener britanskog igrača - Kajla Edmunda.

- Novak u mejlu koji je poslao Kajlu traži da igrači bojkotuju pravilo po kome je za učešće na Olimpijadi neophodno da bar dva puta u olimpijskom ciklusu igraju u Dejvis kupu – otkriva Rozengren.

Rozengren ne objašnjava kako bi se tačno dešavao bojkot, ali je činjenica da je ovo pravilo i ranije izazivalo negativne reakcije igrača, tako da je sada neslaganje još više potencirano. Pogotovo jer većina tenisera ne želi da učestvuje u novom Dejvis kupu.

Predsednik saveta tenisrea
Predsednik saveta tenisreafoto: Printscreen/Youtube/Djoker Nole

Novak je predsednik Saveta igrača ATP tura, a baš ova organizacija lansirala je ATP kup kao konkurenciju Dejvis kupu, tako da je onda jasno da će tu tek početi varničenje.

- Ovaj mejl jasno govori da Novak nema nameru da više igra u Dejvis kupu – dodaje Rozengren koji ne krije da smatra da je novi format borbe za Salataru katastrofa i da je organizovan samo da se zaradi više para.

Niko mi još ništa pozitivno nije rekao o tome. Igrači su mnogo nezadovoljni usvojenim promenama - zaključio je Rozengren.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.