NOVAK OTKRIO KADA JE ZNAO DA JE POVRATAK MOGUĆ: Često je bilo baš frustrirajuće, ali...
Novak Đoković, Foto: EPA/Will Oliver

za sve je potrebno vreme

NOVAK OTKRIO KADA JE ZNAO DA JE POVRATAK MOGUĆ: Često je bilo baš frustrirajuće, ali...

Imao sam jaku podršku porodice i tima - istakao je Đoković

Objavljeno: 18:40h

Najbolji teniser na planeti Novak Đoković je sezonu završio na neverovatannačin, vratio se u drugoj polovini takmičarske godine i uspeo da sa 22. mesta preotme tron Rafaelu Nadalu i tako sezonu okonča na prvom mestu ATP liste.

Malo ko je verovao u povratak Đokovića, ali kako ističe Srbin on je znao da ne može preko noći da dođe do željene forme.

- Definitivno ima dosta pomaka u mojoj igri, osećam se dobro, kako u vezi mog snalaženja na terenu, tako i u vezi samopouzdanja i komfora na istom. Jednostavno, znao sam, i kada sam bio daleko od najbolje igre, tamo negde posle Indijan Velsa i Majamija... Znao sam da je potrebno vreme - objasnio je Đoković.

Iako je u pojedinim trenutcima bilo zaista teško za Noleta, on i pored poteškoća stremio ka svom cilju.

- Verovao sam u proces oporavka, iako je često bilo baš frustrirajuće. Ali, na kraju dugoročni plan je odradio svoje, imao sam jaku podršku porodice i tima, i kao što sam pominjao ranije, US open je bio glavni cilj gde sam mogao da igram na onom pravom nivou.

Novak će imati neko vreme da se odmori, tačnije do pred kraj ove godine, jer ga 28. decembra čeka revijalni turnir u Abu Dabiju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.