ZVEREV PROGUTAO ĐOKOVIĆA U FINALU LONDONA: Ne kaže se za džabe - teško je dva puta pobediti istog protivnika!
Aleksandar Zverev osvojio je zavšni Masters u Londonu pobedom nad Novakom Đokovićem, Foto: AP

masters u londonu, finale

ZVEREV PROGUTAO ĐOKOVIĆA U FINALU LONDONA: Ne kaže se za džabe - teško je dva puta pobediti istog protivnika!

Sva dešavanja sa ovog finala mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 20:39h

Poraz za kraj koji ne boli...

Aleksandar Zverev savladao je Novaka Đokovića u finalu Mastersa u Londonu rezultatom 2:0 (6:4, 6:3) i tako napravio veliko iznenađenje na kraju sezone.

Prvi set protekao je veoma izjednačeno i posmatrali smo zaista sjajan tenis sve do devetog gema u kome smo videli prvi brejk u meču, ali u korist Zvereva koji je sledeći gem iskoristio da dobro odservira i stigne prvi do seta.

U drugom setu krenulo je veoma konfuzno - tri gema, tri brejka. Nastavak je doneo izjednačeniju igru gde su oba tenisera uzimala gemove na svoje serivse. Nemac je uprkos mladosti ostao priseban, a Đokovića je stigao umor i nije mogao da pruži više od prikazanog. Za kraj je Zverev oduzeo servis Đokoviću i priredio senzaciju.

Zverev i Đoković pre meča
Zverev i Đoković pre meča foto: AP

Ovo je Zverevu prvi trofej završnog Mastersa, dok je Novak ostao na pet osvojenih titula u Londonu.

Sada sledi pauza, a nova sezona počinje početkom sledeće godine, dok nas već polovinom januara čeka prvi Gren Slem - Australijan open.

Sva dešavanja sa ovog finala mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

3:6 - Brejk, set, meč - Aleksandar Zverev je pobednik Mastersa u Londonu!

3:5 - Zverev laganim koracima stiže nadomak titule! Peti gem za nemačkog tenisera, Đoković sada servira za ostanak u meču!

3:4 - Uspeo je Novak da se izbori sa udarcima Zvereva i došao do trećeg gema koji ostavlja koliko-toliko nade za mogući preokret u finalu.

2:4 - Još jedan servis gem koji uzima Zverev. Sve je bliži Nemac velikoj pobedi, a sve manje nade za Đokovića da može peharom da potvrdi sjajnu godinu za njega!

foto: AP

2:3 - Lak posao za Đokovića. Da li je ovo nagoveštaj bolje igre u nastavku meča?

1:3 - Previše grešaka u ovim trenucima. Novak je potpuno ispao iz meča, dok Zverev koristi sve da dođe do željenog trijumfa. Velika prednost za nemačkog tenisera.

1:2 - Tri gema - tri brejka. Čudan tenis se igra u ovim momentima. Ne nazire se pobednik ovog susreta. Đoković mora da "pojača" igru ako želi trijumf!

1:1 - Opa, brejk za Novaka! Zverev se nije izborio sa pritiskom i izgubio gem. Ovo može da bude dobar zamajac za naredni razvoj meča.

foto: AP

1:0 - Zverev se razgoropadio i krenuo silovito u drugi set. Novi brejk za Nemca i veliki pad u igri Đokovića kad mu vreme nije. Nije dobro...

II set:

4:6 - Zverev osvaja prvi set! Perfektna dva poslednja gema za nemačkog tenisera - Novak je izgubio svoj prvi set na ovom turniru! Može li Novak do preokreta?

4:5 - Brejk u najgorem momentu za Đokovića! Zverev ima prednost i servira za set!

4:4 - Uzvraća Zverev istom merom! Neizvestan susret u Londonu ne daje naznake skorijeg brejka.

foto: AP

4:3 - Lak gem za srpskog tenisera. U publici O2 areni su mnoge poznate ličnosti, među njima je i Nikolaj Davidenko.

3:3 - Novak je dobro počeo gem, ali onda Zverev sjajnim servisima dolazi do izjednačenja. Četiri asa je zabeležio nemački teniser za sada.

3:2 - Zverev je imao priliku da dođe do brejka, ali Novak je uprkos zaostatku stiže da se vrati i osvoji gem zahvaljujući početničkim greškama protivnika. Na polovini smo prvog seta, bez brejka i dalje. Da li je sada momenat za prvi?

2:2 - Spektakularni lob iz pada je za sada najbolji poen meča, ali se Zverev pogođenim asom i odličnim udarcima vratio i osvojio drugi gem u meču.

Aleksandar Zverev
Aleksandar Zverev foto: Reuter

2:1 - Grešku linijskog sudije ispravio je glavni i dosudio aut u korist Novaka u drugom poenu trećeg gema. U nastavku je Đoković sjajnim udarcima došao do nove prednosti.

1:1 - Zverev asom završava drugi gem i poravnava rezultat. Dobra igra oba tenisera na startu susreta koja obećava odlično finale.

1:0 - Sjajan prvi gem na početku! 29 udarca smo videli već u drugom poenu što je najviše na celom turniru. Dve greške Zvereva su dovele do toga da Novak prvi dođe do vođstva.

foto: Reuter

19:15 - Meč je počeo - neka bolji pobedi

19:00 - Ko pobeđuje?

18:55 - Finale samo što nije počelo

18:45 - Raspoloženi Novak deli poklone navijačima

18:15 - Svoje mesto na tribinama zauzeo je i Dejvid Bekam

17:30 - Podsetimo se najzanimljivijih detalja sa prethodnog meča između Đokovića i Zvereva odigranog pre nekoliko dana u Londonu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.