BEKERU NEDOSTAJE NOVAK: Nemac pun emocija pričao o Đokoviću i vremenu kada su sarađivali!
Boris Beker se prisetio vremena saradnje sa Novakom Đokovićem, Foto: Fonetap

Sad je opet na vrhu

BEKERU NEDOSTAJE NOVAK: Nemac pun emocija pričao o Đokoviću i vremenu kada su sarađivali!

Legendarni bivši teniser, a potom i trener srpskog igrača je rekao kako je došlo do razlaza

Objavljeno:

Novak Đoković ponovo je najbolji teniser sveta, a jedan od najsrećnijih ljudi zbog toga je bio Boris Beker, njegov nekadašnji trener.

Legendarni Nemac se prilikom gostovanja na Bi-Bi-Si-ju prisetio saradnje sa srpskim teniserom, tokom koje su ostvarili najveće uspehe u Novakovoj karijeri, a pričao je vrlo emotivno o svemu tome.

- Bio je to prelep period, tri godine zajedničkog rada. Nedostaje mi to vreme, ali sve ima svoj kraj. Novak je imao problema sa povredom, operaciju, a bio je pomalo i prezasićen tenisom. Nije više bilo potrebe za mnom u timu - rekao je Beker.

Boris Beker je ispričao kako je došlo do prekida saradnje sa Novakom Đokovićem
Boris Beker je ispričao kako je došlo do prekida saradnje sa Novakom Đokovićem foto: Fonet

Nole i bivši nemački teniser su prekinuli saradnju krajem 2016. godine, baš kada je Novak izgubio prvo mesto i kada je krenula serija loših rezultata i igara. Ubrzo je prekinuo saradnju i sa Vajdom, ali se onda slovački stručnjak pre šest meseci vratio u njegov tim za razliku od Bekera.

- Ostali smo bliski, često se čujemo i mogu da kažem da sam srećan zbog njegovog povratka. Na početku godine nije izgledao sjajno. Bio je van top 20, povređen i kao da je izgubio tu šampionsku auru. Na Vimbldonu je sve profunkcionisalo, osvojio je turnir i tako je sve krenulo - prisetio se bivši svetski broj 1.

Boris Beker i Novak Đoković na Vimbldonu
Boris Beker i Novak Đoković na Vimbldonu foto: AP

Đokovića očekuje učešće na završnom Mastersu u Londonu čime će staviti tačku na sezonu. U njegovoj grupi se nalaze Izner, Čilić i Aleksandar, dok su u drugoj Federer, Anderson, Tim i Nišikori.

- Po meni, Novakova grupa je teža. Zverev, Čilić i Izner, tu neće biti nimalo jednostavno. U drugoj grupi ima dobrih servera, Anderson na primer, koji voli uslove u dvorani. I Federer ima ubitačan servis - dodao je Beker.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.