FEDERER VOLI RIVALSTVO SA NOVAKOM: Đoković je u formi i to se oseća na terenu!
Rodžer Federer, Foto: AP/Mihvel Euler

MASTERS U PARIZU

FEDERER VOLI RIVALSTVO SA NOVAKOM: Đoković je u formi i to se oseća na terenu!

Malo je misteriozan bio Federer

Objavljeno:

Srpski teniser Novak Đoković je pobedio Rodžera Federera u polufinalu Mastersa u Parizu sa 2:1.

To je bio njihov 47. međusobni duel, a Srbin je proslavio i mali jubilej pošto mu je ovo bio 25. trijumf protiv Švajcarca.

- Mislim da sam odigrao na dobrom nivou, žaliću za nekim stvarima. Kada izgubiš tako tesan meč uvek žališ za nečim. Šta god da je u pitanju. Novak je u formi, to se oseti. Odlično štiti svoj servis, mislim da sam i ja radio isto. Na kraju su odlučile sitnice. Generalno sam imao dobar turnir, bilo je vredno dolaska u Pariz. Mogu da budem srećan - rekao je Rodžer Federer.

Iako je ranije bilo mnogo negativnih emocija između, po mnogima, dvojice najvećih svih vremena, ovoga puta nije bilo tako. Razlog je sjajna saradnja na Lejver kupu u Čikagu pre nekoliko meseci.

- Isto je, intenzivno. Bio je dobar tenis. Bitne su nam pobede. Ne volimo da gubimo. Bilo je zabavno u Čikagu, uživao sam igrajući dubl s njim. Mislim da je bilo interesantno za obojicu da se zamislimo više o svom životu. Ali u rivalstvu se ništa nije promenilo. Ne, ne treba, ljudi uživaju u rivalstvu. Kao i mi. Teško je i pošteno, kao što i treba da bude. Uvek sam voleo naše rivalstvo - dodao je Švajcarac.

Sa Đokovićem i Nadalom, Federer ima negativan skor (Srbin 22-25, Španac 15-23), ali ne voli da ih upoređuje.

- Potpuno je drugačije, oni se potpuno razlikuju. Nekad zavisi od toga da li si u formi ili ne. Isto je i kada igram protiv Marija. Ako imaš dobar trenutak nije isto kao kada nisi u formi. To je i drugačiji taktički pristup u odnosu na Rafu. Cela geometrija terena je drugačija jer je on levoruk. Ali tako je sa svim levorukim igračima, ne samo sa Rafom - izjavio je Federer.

S obzirom na to da švajcarski teniser ima 37 godina i da već nekoliko godina ne učestvuje na turnirima na šljaci, moguće da mu je ovo poslednji nastup u Gradu svetlosti.

- Nemam ideju da li mi je ovo bio poslednji meč. Na kraju godine ću odlučiti da li ću igrati na Rolan Garosu. Moram da vidim kako će uticati na moj fizički trening. Ne mogu toliko unapred da predviđam, ali ne mislim da mi je ovo bio poslednji nastup u Parizu - zaključio je Federer.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.