NADAL BI DA UKINE JEDNO TENISKO PRAVILO: Zanimljiva reakcija Španca nakon što je izgubio prvo mesto od Đokovića!
Rafael Nadal traži promenu jednog od osnovnih pravila tenisa, Foto: Reuter/Geoff Burke

PREDLOG

NADAL BI DA UKINE JEDNO TENISKO PRAVILO: Zanimljiva reakcija Španca nakon što je izgubio prvo mesto od Đokovića!

Izazvalo bi pravi zemljotres

Objavljeno:

Španski teniser Rafael Nadal odustao je od Mastersa u Parizu zbog povrede i prepustio prvo mesto na ATP listi Novaku Đokoviću.

Umesto da razmišlja o tome kako da zaleči povredu i o pripremama za Završni Masters u Londonu, Španac se bavi teniskim pravilima i njihovim izmenama. Jedno od njih se odnosi na servis.

- Tenis se kreće u pogrešnom smeru. Igrači su sve veći i snažniji, a ako u sledećim godinama ne pronađemo dobro rešenje, plašim se da će se ovaj sport oslanjati samo na snagu i na servis. To može biti opasno. Sada nemam konkretnu ideju u glavi, ali možda ne bi bilo loše da se ukine drugi servis - rekao je Nadal.

Novak Đoković je već svrgnuo Rafaela Nadala sa prvog mesta ATP liste, ali želi da to proslavi izjednačavanjem rekorda španskog tenisera od 33 titule na Masters turnirima. Kec se plaća kvotom 1,15, Čilić mu je stara mušterija. Pogledajte i sve druge MOZZART kvote.

Ukidanje drugog servisa bi izazvalo zemljotres u teniskom svetu pri čemu bi više bili izraženi igra u polju i talenat igrača, ali ATP lista kaže da nema potrebe za ovakvim merama pošto su na prva tri mesta Đoković, Nadal i Federer kojima servis nije glavna karakteristika, a bombarderi poput Andersona i Iznera nikada nisu bili u TOP 5 igrača.

Sa druge strane, neobično je što baš Nadal konstatuje da će se tenis u budućnosti oslanjati na snagu imajući u vidu da je upravo on uvek važio za jednog od najsnažnijih i najizdržljivijih tenisera na ATP turu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.