NOVAK JE NE ZABORAVLJA: Jelena Genčić je postavila osnove, bila mi je teniska majka
Novak Đoković i Jelena Genčić, Foto: Printscreen/Youtube

MASTERS U PARIZU

NOVAK JE NE ZABORAVLJA: Jelena Genčić je postavila osnove, bila mi je teniska majka

Nezaobilazna je tema

Objavljeno:

Najbolji svetski teniser Novak Đoković nestrpljivo čeka četvrtfinale Mastersa u Parizu gde ga čeka Marin Čilić.

Kao i uvek posle velikih uspeha, Srbin se setio jedne posebne dame u njegovom životu, a to nisu ni majka Dijana, supruga Jelena ni ćerkica Tara. U pitanju je Jelena Genčić koja mu je pokazala prve teniske poteze i korake i koja je preminula 2013. godine.

- Ona je izgradila osnove za tenis i bazu na koju sam kasnije dodavao segmente i gradio igru. Ali osnova je definitivno njena. Proveo sam sa njom, rekao bih, ključne godine svog razvoja kao tenisera, ali i čoveka. Radili smo zajedno od moje sedme do 12. godine, a to je vreme kada treba da izgradite pravu bazu veština, mentalnog pristupa, odnosa prema tenisu i načina na koji ćete mu prići - rekao je Đoković novinarima u Parizu.

Srpski teniser je ponovo podsetio koliko mu je Genčićka značila kao mentor.

- Imao sam mnogo sreće što je bila deo mog života kao teniska majka, kako volim da je zovem. Vodila je računa o meni, ocenama koje imam u školi, kako se odnosim prema drugim ljudima i svemu ostalom. Uporedo sa mojim roditeljima me je odgajala i oni su joj verovali. Ona je bila taj pravi mentor koji mi je bio potreban da naučim prave stvari u tenisu, ali i generalno u životu. Kao što sam ranije govorio, zajedno smo čitali poeziju, slušali klasičnu muziku, gledali pregršt snimaka tenisa i ostalih sportova. Imala je holistički pristup životu i mislim da zato isti pristup sada imam i ja - izjavio je Novak Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.