NOVAK ĐOKOVIĆ: Ponosan sam na uspeh, ali trka još nije gotova
Novak Đoković, Foto: Reuter/Gonzalo Fuentes

SKROMAN MOMAK

NOVAK ĐOKOVIĆ: Ponosan sam na uspeh, ali trka još nije gotova

Nema euforije

Objavljeno:

Srpski teniser Novak Đoković od ponedeljka će ponovo biti prvi naATP listi.

Zahvaljujući odustajanju Rafaela Nadala od Mastersa u Parizu i pobedi nad Damirom Džumhurom koji mu je predao meč, Srbin se vratio tamo gde je uvek i pripadao.

- Veoma sam ponosan na svoje dostignuće, ali nisam mnogo razmišljao o tome, niti sam bio fokusiran, jer je tek sredina nedelje. Verujem da će biti drugačije kada završim ovaj turnir i, nadam se, lista na kraju sezone ostane ista. To mi je cilj, a kada se to desi, pričaću o svojim emocijama - rekao je Đoković.

Od početka turnira u Gradu svetlosti, srpski as nije proveo mnogo vremena na terenu pošto je rivalima prepustio samo osam gemova.

- Nisu mi potrebni mečevi, tako da ne tražim dodatno vreme na terenu. Nisam zabrinut zbog toga što nisam proveo previše vremena na terenu. Igrao sam veliki broj mečeva u poslednjih pet meseci, a ostvario sam i veliki broj pobeda. Rezultati pomažu što se tiče samopouzdanja, a kada ih imate, osećate se komotnije kod nekih udaraca, što u drugim situacijama ne bi bio slučaj. Za mene je velika promena to što sam igrao toliko u poslednja tri-četiri meseca, u odnosu na prva tri-četiri meseca sezone. Velika je promena po pitanju nivoa samopouzdanja - istakao je.

Još jednom se osvrnuo na povratak na prvo mesto, ali nema euforije kod Đokovića.

- Još nije kraj sezone. Rafa se muči sa povredama od US Opena, ali trka i dalje traje. Rodžer je u njoj, Nadal takođe. Sve zavisi od toga ko će igrati u Londonu. Ne smem da budem previše ushićen. Nisam srećan što je Rafa povređen i što se povukao sa poslednjeg turnira, ali kada se setim kroz šta sam ja sve prošao prošle godine, ovo je fenomenalno dostignuće. Veoma sam srećan i ponosan zbog toga. Da ste mi pre pet meseci rekli da ću biti prvi... Uvek verujem u sebe, ali je u to vreme bilo malo verovatno ako uzmemo u obzir moju poziciju na listi i način na koji sam igrao i kako sam se osećao na terenu. Više ću o svemu moći da pričam kada se sezona završi i, nadam se, završim je kao broj jedan - izjavio je srpski teniser.

U petak u 19.30, Đoković se sastaje sa Marinom Čilićem. Sa hrvatskim teniserom, Srbin ima skor 15-2, a prvu pobedu Hrvat nad igračem iz Srbije je ostvario baš u Parizu.

- Odigrao je dva dobra meča ovde, biće teško. Izuzetno je teško primati njegove "rakete". Njegovi prvi servisi su izuzetno brzi, mnogo koristi rotaciju i varijaciju servisa. Iako mu je procenat uspešnosti prvog servisa visok, biće izazov igrati sa njim, jer odlično igra sa osnovne linije. Ima odličan bekhend, poprilično ravan, može da igra agresivno i da se brani dobro. Poznajem njegovu igru, igrali smo mnogo puta do sada i trenirali zajedno. Poštujemo jedan drugoga, dobro se slažemo, govorimo isti jezik i radujem se našem susretu. Biće do dobar meč - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.