NIKO KAO ĐOKOVIĆ: Novak za 6 meseci uradio nemoguće! I teško da će ikad iko to ponoviti!
Novak Đoković, Foto: Reuters

PONOVO NA VRHU

NIKO KAO ĐOKOVIĆ: Novak za 6 meseci uradio nemoguće! I teško da će ikad iko to ponoviti!

Nagrada posle igračke krize i operacije lakta

Objavljeno:

Srpski teniser Novak Đoković ponovo je najbolji teniser na svetu.

Španac Rafael Nadal je odustao od Mastersa u Parizu pola sata pred meč sa Fernandom Verdaskom. Bolji poklon Srbin nije mogao da dobije pošto je to prava nagrada posle igračke krize i operacije lakta.

Sada i zvanično imamo dokaz da je Novak Đoković i najbolji ikada. Uspeo je da uradi nešto što niko nikada nije. Nijedan teniser u istoriji belog sporta nije uspeo da završi godinu na prvom mestu ATP liste, a da prethodno sve do Vimbldona nije osvojio nijedan trofej u sezoni.

To je situacija sa srpskim teniserom koji je prvu titulu u 2018. godini osvojio upravo u Londonu. Pre Đokovića, blizu ovakvog uspeha bio je Džon Mekinro 1982. godine, međutim, on je pre Vimbldona osvojio turnir u Filadelfiji, a tu sezonu završio na prvom mestu ATP liste.

Ovo nije sve, jer se Đoković upisao u istoriju tenisa i kao prvi teniser koji je tokom sezone imao veliki pad na listi i uspeo da se vrati i pre kraja sezone bude najbolji. Podsećanja radi, Srbin je 21. maja ove godine bio 22. igrač na svetu, a sada se vratio na prvo mesto. Tako nešto je pošlo za rukom još samo Andreu Agasiju koji je 1999. godine pao na 14. mesto i kraj godine završio kao prvi teniser sveta.

Teško da će iko ikada ponoviti ovo što je Novak Đoković uradio tokom ove sezone.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.