POSLE NOLETA, JAVIO SE I RAFA: Nadal objasnio kako stoje stvari oko meča u Saudijskoj Arabiji!
Rafael Nadal, Foto: AP/Adam Hunger

NIJE MU LAKO

POSLE NOLETA, JAVIO SE I RAFA: Nadal objasnio kako stoje stvari oko meča u Saudijskoj Arabiji!

Razjasnio je i svoj stav o ubistvu Džamala Kašogija

Objavljeno:

Novak Đoković i Rafael Nadal su ovih dana u centru pažnje teniskog sveta, ali ne iz pravih razloga, već iz potpuno nametnutih.

Džamal Kašogi, saudijski novinar disident, koji je živeo i radio u SAD, brutalno je ubijen u saudijskoj ambasadi u Istanbulu zbog čega je ova zemlja na udaru, a svetska javnost je urgirala na tenisere da ne odigraju meč u toj zemlji. Na meti pritisaka našli su se i španski i srpski teniser. - Naravno da sam svestan situacije, ali imam obavezu od pre godinu dana da igram tamo. Moj tim razgovara sa organizatorima, pokušaće sve da analiziraju i to je to - rekao je Nadal.

Nadal i Đoković
Nadal i Đoković foto: AP

Rafa veruje da će se uskoro rešiti ova neprijatna situacija. - Znate, desile su se ove stvari i užasno je što je jedan novinar izgubio život. Znam da se unutra desilo nešto veoma loše. Pratićemo kako se situacija bude odvijala i nadam se da će stvari biti jasnije što je pre moguće. Rafa je zakazao i egzibiciju na Maljorci koja je nedavno pogođena strašnim poplavama, a i on je bio jedan od onih koji je pomagao ugroženom stanovništvu. - Informacije će biti poznate dan po dan i sada pregovaramo sa igračimo i tražimo podrku. Bilo je strašno sve to što se desilo u selu pored kojeg se nalazi moja kuća. Nije bilo samo ono pogođeno, već i okolna sela, ali ono što se dogodilo u San Lorencu je veoma teško opisati. Imao sam priliku da budem tamo dan posle katastrofe i, ako ga niste posetili, ne možete ni da zamislite kako izgleda unutar sela. Imam familiju u tom selu, porodica moje majke je tamo, baka, sestre i cela familija sa te strane. Sa svima njima sam veoma povezan. Pokušavamo da napravimo nešto i zaradimo malo novca za ljude koji su izgubili sve materijalno jer za ljude koji su izgubili živote ne možemo ništa da učinimo. Ti dani su bili veoma teški kod kuće, sve se dešavalo blizu mene. Patio sam, kao i mnogo ljudi. Brojni stanovnici okolnih sela su mnogo pomogli, ali bilo je dana u kojima su neki izgubili živote. To je mnogo tužno - zaključio je Nadal.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.