ĐOKOVIĆ OTKRIVA TAJNU: Zašto smo Nadal, Federer i ja toliko bolji od svih ostalih?
Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: Fonet / Reuters / Beta

Po čemu se izdvajaju

ĐOKOVIĆ OTKRIVA TAJNU: Zašto smo Nadal, Federer i ja toliko bolji od svih ostalih?

Najbolji srpski teniser je pokušao da da odgovor na ovo pitanje

Objavljeno: 12:05h

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer ostaće upisani u istoriji kao najdominantniji trio koji je ikada igrao tenis, jer se ne pamti da su ikada tri igrača bili toliko iznad svih ostalih.

O tome šta izdvaja Srbina, Španca i Švajcarca, u odnosu na druge svetske tenisere i zašto njihova vladavima svetskim tenisom traje više od decenije, govorio je upravo srpski igrač.

- Konzistentnost, kao i konstantne igre na visokom nivou, kada su u pitanju glavni događaji. To je verovatno najvažnije, a što spaja nas trojicu. Gledajući sa druge strane, mi se prilično razlikujemo. Imamo različite stilove igre i dobro je da to postoji u vrhu muškog tenisa - pokušao je da objasni Đoković.

Novak Đoković ističe koliko mu znači što je osvojio 4 Vimbldona
Novak Đoković ističe koliko mu znači što je osvojio 4 Vimbldona foto: EPA/Gerry Penny

Drugi reket planete se osvrnuo i na neke svoje uspehe, pogotovo na četiri titule na Vimbldonu.

- Za mene je, tokom godina, tvrd teren postao najuspešnija podloga, ali iz nekog razloga, napravio sam dosta dobrih rezultata na Vimbldonu. Trava pomaže nama, koji često igramo sa osnovne linije, da napredujemo. Ja sam zahvaljujući igrama na travatoj podlozi popravio svoj slajs, servis, kao i volej. Nisam servis-volej igrač, ali je bitan taj taktički element na ovoj podlozi. Dosta toga leži i u kretanju po terenu - naveo je Novak.

Đoković o tome koliko su on i Mari morali da napreduju
Đoković o tome koliko su on i Mari morali da napreduju foto: Fonetap

Prvi su se pojavili Federer i Nadal, a onda su Đoković i Mari morali naporno da rade kako bi napredovali i dostigli ih.

- Mislim da smo i Mari i ja mnogo radili tokom godina i usavršavali naše igre na svim podlogama, posebno na travi. Trudimo se da vratimo skoro sve lopte, a to je teško, jer je trava površina na kojoj se sve brzo dešava. Ako imate dobar servis, onda ste u velikoj prednosti u odnosu na protivnika. Endi i ja imamo dobro predviđanje na terenu, predosetimo gde će neko da pošalje lopticu i to nam često daje prednost na terenu - zaključio je srpski teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.