KAŽU DA ZBOG JEDNOG NE MOŽE DA ZASPI NOĆU: Samo 12 igrača u istoriji ima pozitivan skor protiv Đokovića!
Novak Đoković i ovako dokazuje koliko je dominantan nad konkurencijom, Foto: Reuters

Tu je i jedan Srbin

KAŽU DA ZBOG JEDNOG NE MOŽE DA ZASPI NOĆU: Samo 12 igrača u istoriji ima pozitivan skor protiv Đokovića!

A ne zaboravite da je odigrao 1001 meč do sada u karijeri i čak 208 tenisera je u negativnom skoru

Objavljeno:

Novak Đoković opet piše stranice teniske istorije i dokazuje koliko je veliki i moćan.

Srpski teniser je ponovo onaj stari i dominira svetskim tenisom kao nekada, pa sada opet deluje nepobedivo i pitanje je trenutka kada će opet krenuti polemike da li je najbolji svih vremena.

Ipak, dok ne dođe do toga, red je da ukažemo i na neke "sitnice" koje je naš teniser ostvario, a koje nije niko pre njega uspeo da uradi.

Novak Đoković ima najbolji skor pobeda na 1000 odigranih mečeva
Novak Đoković ima najbolji skor pobeda na 1000 odigranih mečeva foto: Reuter/Aly Song

Đoković je igrač sa najboljim skorom pobeda na 1000 mečeva odigranih u karijeri, što je još jedan svojevrstan kuriozitet.

Da ne zaboravimo i to, da se Srbin jedini može pohvaliti kako ima pozitivan skor i odnos pobeda i poraza u međusobnim duelima i sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalo.

Rafael Nadal i Rodžer Federer imaju negativan skor pobeda i poraza protiv Đokovića
Rafael Nadal i Rodžer Federer imaju negativan skor pobeda i poraza protiv Đokovića foto: Fonet Fonetap

Kada smo već kod toga, nakon što je odigrao svoj 1001. meč u karijeri, u finalu Mastersa u Šangaju, gde je osvojio titulu, napravljena je i statistika kakav skor srpski teniski as ima sa svim igračima sa kojima se sastajao u karijeri.

Tako njih čak 208 ne može da se pohvali ni pozitivnim, ni neutralnim skorom sa Đokovićem, a među njima su pomenuti Nadal, Federer, Mari, Čilić, Vavrinka, Del Potro i mnogi, mnogi drugi.

Zanimljivo je da 11 igrača može da se pohvali da ima nerešen skor sa Novakom, a ono što je zanimljivo jeste da se većina njih penzionisala u međuvremenu poput Grožana, Moje, Rohusa, Korije, Santora, Malisa...

I onda dolazi lista od 12 igrača koji se mogu podičiti time da imaju više pobeda nego poraza u međusobnim duelima sa trenutno najboljim igračem planete.

Samo 12 igrača u istoriji ima pozitivan skor u međusobnim okršajima sa Đokovićem
Samo 12 igrača u istoriji ima pozitivan skor u međusobnim okršajima sa Đokovićem foto: Reuters

Među njima ima onih kojima će to ostati važno dostignuće u karijeri, pošto su u međuvremenu završili iste, pa tako Nole neće imati priliku da promeni tu situaciju poput Endija Rodika, Gonzalesa, Safina, Volandrija...

Ali ima i onih koji bi ubrzo mogli da se nađuu suprotnoj poziciji, jer su i dalje aktivni kao što su Kirjos, Cicipas, Veseli, Danijel Taro, ali i Filip Krajinović kao jedini srpski igrač kome je tako nešto pošlo za rukom.

Sve ove podatke je sakupio i objavio na Tviteru jedan vrlo pedantni statističar tenisa, a ono što je nama bilo najinteresantnije jeste šaljivi komentar jednog momka na ovu listu koji smo morali da iskoristimo i u naslovu.

- Čuo sam da zbog Van Shepingena ne može da zaspi noću - napisao je ovaj korisnik Tvitera sprdajući se sa time da Novaku sigurno teško pada što nema pozitivan skor protiv tenisera za koga jedva da su čuli i oni najveći zaljubljenici u "beli sport".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.