NOLE JE GLADAN I GORI OD ŽELJE! OSEĆA DA JE BLIZU: Đoković će napasti prvo mesto na ATP listi u Beču ili Bazelu!
Novak Đoković želi što pre nazad na prvo mesto ATP liste, Foto: Reuters

Čekao je taj momenat

NOLE JE GLADAN I GORI OD ŽELJE! OSEĆA DA JE BLIZU: Đoković će napasti prvo mesto na ATP listi u Beču ili Bazelu!

Najbolji srpski teniser želi što pre da povrati poziciju najboljeg igrača sveta

Objavljeno:

Novak Đoković je u sjajnoj seriji i na još boljem putu da se vrlo brzo vrati na prvo mesto ATP liste posle skoro dve godine.

Posle osvajanja Mastersa u Šangaju, srpski teniser zaostaje samo 215 bodova za prvoplasiranim Nadalom, za koga se i dalje ne zna kada će i gde zaigrati usled povrede zbog koje je preskočio kinesku turneju i izgubio 1.100 bodova.

Sa druge strane Srbin gori od želje da nastavi sa pobedama i da se što pre vrati tamo gde mu je mesto, pa zato možda i promeni neki svoj plan i pre Mastersa u Parizu zaigra u Beču ili Bazelu, jednom od turnira iz serije 500 kako bi što pre prestigao Španca.

Novak Đoković možda zaigra u Beču ili u Bazelu
Novak Đoković možda zaigra u Beču ili u Bazelu foto: Reuters

- Nisam mogao ni da zamislim bolji scenario. Veoma sam blizu Nadalu na vrhu liste. Došao sam u poziciju da se borim za vrh. Planirao sam ranije da igram još u Parizu ili Londonu, možda i na jednom turniru pre toga, ali trenutno mi ide veoma dobro i prvo mesto na rang listi na kraju godine bilo bi najveće dostignuće za mene ove godine - rekao je Đoković.

Svakako, verovatno je da će Novak do kraja godine stići do prvog mesta bez obzira šta bude odlučio ili na to da li će se Nadal vratiti na teren, jer je u sjajnoj formi i deluje kao čudo da neko može da ga zaustavi i da osvoji titule u Parizu ili završnom Mastersu u Londonu.

Do kraja sezone on neće braniti nijedan bod, dok španski teniser brani samo 180 bodova iz četvrtfinala u "Bersiju" od prošle godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.