KO KAŽE DA JE GOTOV? Novak Đoković ponovo igra tenis života i dolazi do nove titule: Osvojen je i Šangaj!
Novak Đoković je osvojio Masters u Šangaju, Foto: Reuter

MASTERS, ŠANGAJ - FINALE

KO KAŽE DA JE GOTOV? Novak Đoković ponovo igra tenis života i dolazi do nove titule: Osvojen je i Šangaj!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno:

Novak Đoković je novi vladar Šangaja!

Srpski teniser koji će od ponedeljka biti drugi na ATP listi savladao je Bornu Ćorića sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4) i osvojio turnir bez izgubljenog seta.

Nestvarna forma u koju se Đoković vratio dovela je do toga da odigra maestralan turnir u kineskom gradu i bukvalno rutinski osvoji i 32. Masters u karijeri.

Novak Đoković je osvojio Šangaj
Novak Đoković je osvojio Šangajfoto: Reuter

Finale je počelo opipavanjem pulsa, igrom gem za gem. U šestom gemu prvog seta Đoković dolazi do prvog brejka na meču što je odmah potvrdio i do kraja seta nije imao problema za vođstvo od 1:0.

Nastavak meča donosi novi brejk za najboljeg srpskog tenisera, a Ćorić se uprkos rezultatskom zaostatku nije predavao i u trećem gemu drugog seta pokazao izuzetnu mentalnu snagu gde je uspeo da osvoji gem koji je trajao čak 13 minuta, a uz to je i spasio četiri brejk lopte.

Borna Ćorić nije uspeo da stigne do svog prvog Mastersa
Borna Ćorić nije uspeo da stigne do svog prvog Mastersa foto: Reuter

Do kraja susreta Đoković je odigrao onoliko koliko je potrebno za novu titulu i potvrdu fantastičnih igara koje pruža od Vimbldona, a nastavio na turniru u Sinsinatiju i US Openu.

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

6:4 - Dame i gospodo, to bi bilo to! Novak Đoković osvaja svoj 32. Masters u karijeri pobedom nad sjajnim Bornom Ćorićem u dva seta!

5:4 - Au, kakvu šansu je propustio Novak! Imao je 40:0 i volej za pobedu, ali Ćorić nestvarnim preokretom stiže do četvrtog gema i tračka nade za povratak u meč.

5:3 - Još samo jedan! Ne preterano težak gem za Novaka ga je doveo na korak od osvajanja titule. Ćorić kao da je shvatio da je Đoković prevelik zalogaj za njega u ovom trenutku. Da li će sledeći gem biti i poslednji na ovom meču ostaje da vidimo.

4:3 - Ne da se Ćorić! Sjajan gem je iza nas, a Novak Đoković i dalje ima prednost koji sada ima servis da dođe na samo gem od osvajanja turnira. Finale koje gledamo je izuzetno zanimljivo pošto oba tenisera pružaju odličnu partiju.

Lepa budućnost je pred Ćorićem
Lepa budućnost je pred Ćorićem foto: Reuter

4:2 - Poen turnira osvojio je Novak Đoković. Majstorija na mreži nije ubila samopouzdanje Borne Ćorića pošto je Novak odmah posle osvojenog poena napravio kardinalnu grešku što je dovelo do brejk lopte za hrvatskog tenisera, ali dva servisa Srbina donose novi gem.

3:2 - Umor stiže Ćorića koji je u ovom gemu napravio prvu servis grešku, a interesantno je da u jučerašnjem meču sa Federerom nije imao nijednu. Drugi osvojen gem za hrvatskog tenisera u ovom setu, Đoković i dalje ima brejk prednosti.

3:1 - Gem koji je trajao možda minut i po je pravo olakšanje posle pravog maratona u prošlom od 13 minuta. Novak bez puno muke dolazi do trećeg gema u drugom setu.

Sjajna igra Đokovića u finalu Šangaja
Sjajna igra Đokovića u finalu Šangaja foto: Reuter

2:1 - Milimetarski precizni udarci Đokovića izluđuju mladog Ćorića koji pokušava dobrim servisima da se izbori sa napadima srpskog tenisera. Majstorska dijagonala na mreži je bila okidač da Ćorić još više "izgori", ali u nastavku je dosta grešaka na obe strane viđeno u ovom gemu, a na kraju se bolje snašao Ćorić koji je spasio čak četiri brojk lopte posle najdužeg gema u drugom setu stiže do svog prvog.

2:0 - Ljutito je započeo gem Hrvat. Osvojio prvi poen, ali servis Đokovića je ono što može da odluči ovo finale. Novak dolazi do drugog gema, dok Ćorić kao da odustaje od ovog meča. Velika prednost za srpskog tenisera, a zanimljivo da može da osvoji turnir bez ijednog izgubljenog seta.

1:0 - Promašaj turnira je delo Borne Ćorića. Prelak smeč za 99% posto tenisera otišao je u aut za novi brejk Novaka koji je poveo u drugom setu i sada bi sve trebalo lakše da ide.

Loš početak drugog seta za Ćorića
Loš početak drugog seta za Ćorića foto: Reuter

II set:

6:3 - Evo ga - prvi set! Novak igra taman onoliko koliko je potrebno. Gem bez izgubljenog poena za vođstvo od 1:0. Skoro 40 minuta se vodila borba u prvom setu, a sve je rešio brejk Đokovića u šestom gemu.

5:3 - Ćorić se bori za prvu titulu na Mastersu i treba biti zadovoljan njegovom igrom u Šangaju. Ne treba zaboraviti da je izbacio Vavrinku, Del Potra i Federera i velika budućnost je pred njim. Sve u svemu, Novak Đoković u ovakvoj formi je zaista preveliki zalogaj za njega u ovom trenutku.

5:2 - Gem do prvog seta! Ćorić se ne predaje i posle brejka na njegovu štetu odigrao je odličan gem, ali Novakovo iskustvo na ovakvim mečevima je zlata vredno. Ovo su trenuci kada se lomi susret, a sve ide u korist Đokovića.

Novak Đoković / Šangaj
Novak Đoković / Šangaj foto: Reuter

4:2 - Turbulentan gem, ali brejk za srpskog tenisera! Đoković je mao je prednost od 30:0, ali Ćorić nije dao da se to dogodi. Preokret hrvatskog tenisera je bio na vidiku uz pomoć "čelendža" koji je video minimalan aut, ali posle prvog gema koji je odigran na razliku, Novak uspeva da uzme prvi brejk na meču i možda time reši prvi set. Mladi Borna uprkos pretrpljenom brejku igra najbolji tenis u karijeri i to treba pohvaliti.

Borna Ćorić / Šangaj
Borna Ćorić / Šangaj foto: Reuter

3:2 - Gem za gem. Novak u vrlo visokom ritmu održava svoj servis i ponovo bez izgubljenog poena dolazi do trećeg gema u prvom setu. Oba tenisera su veoma raspoložena na početku susreta što može da raduje sve ljubitelje "belog sporta".

2:2 - Kakva razmena udarca u prvom poenu trećeg gema. Ćorić je "prošetao" Novaka po celom terenu, Srbin vraćao nemoguće lopte, ali Hrvat stiže do poena i aplauza čitavog stadiona u Šangaju. U nastavku je "osokoljen" pomenutim stigao do drugog gema bez izgubljenog poena.

Borna Ćorić igra najbolji tenis u karijeri
Borna Ćorić igra najbolji tenis u karijeri foto: Reuters

JUBILEJ: Turnir u Šangaju sledeće godine slavi 10 godina svog igranja pod okriljem Masters serije

2:1 - Bez mnogo muka Đoković dolazi i do drugog osvojenog gema. Ono što danas polazi za rukom srpskom teniseru je izuzetan servis. Ćorić je veoma raspoložen za igru i nema sumnje da ćemo gledati sjajan tenis u ovom finalu.

1:1 - Vraća Hrvat rezultat na "fabrička podešavanja". Videli smo sjajan poen u trećem poenu drugog gema, Ćorić je imao ofanzivan pristup i pogađao nemoguće, ali to je Novak Đoković koji uspeva da osvoji veoma važan poen koji puno znači za psihološku prednost pre svega, iako je na kraju izgubio gem na Ćorićev servis.

1:0 - Srpski teniser je odlično ušao u meč, prvi gem je lagano osvojen, a može da raduje to što je Novak pogodio svih pet prvih servisa na početku susreta

Novak Đoković juri svoj 32. Masters pehar
Novak Đoković juri svoj 32. Masters pehar foto: Reuters

10:45 - Počelo je finale!

10:40 - Učinak Đokovića i Ćorića u Šangaju

Učinak Novaka Đokovića u Šangaju
Učinak Novaka Đokovića u Šangaju foto: Sportklub/Printscreen
Učinak Ćorića u Šangaju
Učinak Ćorića u Šangaju foto: Printscreen/Sportklub

10:30 - Sve je spremno za finale između Đokovića i Ćorića

9:25 - Podsetimo se polufinalnih duela koji su odigrani u subotu:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.