MEČ KOJI JE PROMENIO ŽIVOT ĐOKOVIĆU, BIO JE NA IVICI: Ništa nisam video, nisam mogao da dišem, ispovraćao sam se!
Novak Đoković, Foto: Reuters

strašno

MEČ KOJI JE PROMENIO ŽIVOT ĐOKOVIĆU, BIO JE NA IVICI: Ništa nisam video, nisam mogao da dišem, ispovraćao sam se!

Onda je upoznao jednog čoveka koji mu je pomogao i promenio način na koji živi

Objavljeno: 09:57h

Svi znaju kako najbolji srpski teniser Novak Đoković uvek ističe kako je promena ishrane uticala pre svega na promenu načina života, a to mu je takođe pomoglo da postigne sve ovo do čega je došao.

Nole je u jednom dokumentarcu koji se sastoji iz pet delova i biće objavljen u novembru ove godine govorio o problemu koji ga je mučio 2010. godine na Australijan оpenu, ali i kako je sve počelo i o dijeti pomoću koje je uspeo da započne njegov veliki povratak na vrh ATP liste.

- Bio sam uključen u školski tenis sa decom, bile su grupe, to je bila igra, bilo je zabavno. Sa sedam godina sam imao prvi put viziju o tome šta hoću da radim. Napravio sam trofej Vimbldona od papira, stvarao sam motivaciju, sliku i nešto što mi je služilo kao inspiracija - započeo je Nole.

Ispričao je o svom problemu koji ga je mučio na Australijan оpenu 2010. godine, i rekao da je tada imao problem sa respiratornim organima, za koje se ispostavilo da je posledica loše ishrane.

- Nisam video teren tako dobro kao na početku, jedva sam hvatao dah, a ubrzo, Conga je pobedio. Otrčao sam napolje kako bih povratio, nos mi je bio zapušen... Nisam razumeo da postoji nutricionistički deo koji me blokira jer nisam jeo kako treba, iako sam mislio da je sve po planu. Dolazak iz kulture u kojoj je dosta glutena, pekara na svakom ćošku, svakodnevno se jede pica. Takva je tradicija, dosta mesa, šećera. Nisam znao da će sve te stvari izazvati osećaj bespomoćnosti na terenu, bez snage - nastavio je Đoković i dodao:

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Beta

- Tada sam upoznao doktora Igora Četojevića, kada mi je rekao da sam osetljiv na gluten, svakodnevne proizvode, a naravno i šećer. Morao sam da sednem i razmislim šta se tačno dešava - zaključuje Novak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.