DO JUČE GA JE NIPODAŠTAVAO, A SAD GA OBOŽAVA: Ovaj detalj otkriva tajnu zašto Vilander odjednom voli Đokovića!
Foto: Profimedia/AP

Nikome nije palo napamet

DO JUČE GA JE NIPODAŠTAVAO, A SAD GA OBOŽAVA: Ovaj detalj otkriva tajnu zašto Vilander odjednom voli Đokovića!

Zaokret u njegovom odnosu prema srpskom teniseru i njegovim uspesima je počeo tek nedavno, a izgleda da je morala da padne neka "intervencija"

Objavljeno:

Mnogi navijači Novaka Đokovića nikako ne mogu da shvate šta se to dogodilo pa je odjednom srpski teniser postao miljenik Matsa Vilandera.

Tokom gotovo 12 godina profesionalne karijere na turu, Srbin je uglavnom bio predmet kritika legendarnog bivšeg tenisera, a vrlo često je to bilo i na granici ponižavanja.

Mats Vilander je do ove godine bio najveći kritičar Novaka Đokovića
Mats Vilander je do ove godine bio najveći kritičar Novaka Đokovića foto: AP/Reuters

Čak ni u onom periodu kada je Novak dominirao svetskim tenisom i nije bilo moguće pobediti ga, a to uglavnom se odnosi na 2015. godinu, Šveđanin je znao da oplete po njemu, da čak nipodaštava njegove rezultate i uspehe.

A sada odjednom druga ploča. Dobro, ne baš od ovog momenta, ali recimo negde od maja meseca, Vilander kao da je potpuno zaboravio recimo na svog nekada omiljenog Rodžera Federera, a u svakoj novoj izjavi sve više hvali Srbina.

Kulminacija je bila tokom i po završetku US opena kada je počeo da priča u svojim uključenjima na "Eurosportu" kako je Đoković nepobediv, a potom i u jednom autorskom tekstu je rekao da je on rame uz rame sa Majklom Džordanom i Muhamedom Alijem.

Mnogi su se u čudu gledali i nisu verovali šta to govori čovek koji je do sada uglavnom bio tu kada treba da se "opljune" po "Džokeru", ali izgleda da postoji nešto što se krije iza promene stava kod njega kada je reč o srpskom teniseru.

Detalj koji je većini ljubitelja tenisa promakao jeste da i Novak i Vilander imaju istog sponzora - Lakost.

I sada se mnogi pitaju da nije možda upravo to razlog zašto je Mats odlučio da revidira svoje stavove o srpskom teniseru, i to moguće baš pod uticajem čelnih ljudi čuvenog francuskog brenda garderobe.

Ako se vratimo malo unazad, možemo jasno da vidimo kako je Vilander postepeno počeo da menja svoj stav. Malo po malo od početka sezone da bi onda glasno počeo da hvali na sva usta i podržava Đokovića negde pred Vimbldona.

Sve to se upravo pogodilo tačno baš sa vremenom kada je srpski teniser počeo da vraća staru igračku formu i ponovo da pobeđuje sve redom, što je kulminiralo na kraju osvajanjem titula i na Vimbldonu, i na Mastersu u Sinsinatiju i na US openu.

E pa moguće je i da je baš u tom periodu bilo i "intervencije" od strane Lakosta kod Vilandera da malo prestane sa kritikama i "spusti loptu", jer nije baš ni logično da napada prvo ime i zaštitno lice kompanije.

Uostalom i onaj pohvalni tekst koji je Vilander napisao bio je za francuski medij "L'Ekip" što je takođe zanimljiva koncindencija s obzirom na to i da je Lakost francuska kompanija.

Istinu, naravno, da li je to razlog nikada nećemo saznati.

A možda je zaista Vilander uvideo koliko je grešio u svom odnosu i mišljenju kada je u pitanju srpski teniser i sada opet najbolji igrač planete, iako to ATP lista ne pokazuje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.