ĐOKOVIĆ NE PRAŠTA ZAFRKANTU ŠARDIJU: Ja mu kažem da mi servira u forhend, a on namerno u bekhend! Sad ima da plati!
Foto: AP/Tim Ireland

malo peckanja

ĐOKOVIĆ NE PRAŠTA ZAFRKANTU ŠARDIJU: Ja mu kažem da mi servira u forhend, a on namerno u bekhend! Sad ima da plati!

Sa Francuzem će se sastati u drugom kolu

Objavljeno:

Srpski teniser Novak Đoković bio je slobodan u prvom kolu Mastersa u Šangaju, a u drugom mu sledi duel sa starom mušterijom Žeremijem Šardijem.

Srbin i Francuz do sada su igrali 11 puta i sve duele je dobio Đoković, a kada je saznao ko mu je naredni protivnik, Šardi je tražio savet za trijumf nad srpskim teniserom.

- Nisam pronašao ključ kako da pobedim, pa bih probao nešto drugačije. Nije lako verovati u uspeh kada si izgubio toliko mečeva i nikada nisi osvojio set. Način na koji sam igrao nije dao rezultata. Mislim da sam već probao i neke druge stvari. Ako imate neku ideju, saslušaću - rekao je francuski teniser posle meča prvog kola.

Srpski as analizirao je rivala i prokomentarisao je Šardijevu izjavu.

- Mislim da Žeremi voli brže podloge. Dobro je igrao u prvom kolu, malo sam ga gledao. Ima snažan servis, odličan forhend. Na tome bazira igru. Znam ga dobro, igrali smo 11 mečeva, a zapravo smo i nedavno trenirali nekoliko puta u Čikagu, jer smo bili u Timu Evrope na Lejver kupu. Uživali smo, smejali se. Sada sam mu čestitao. Rekao sam mu da je još tada znao da ćemo se sastati ovde i da je baš zato, dok mi je bio sparing partner u Čikagu, uporno servirao na bekhend kada sam mu tražio da mi servira na forhend! Još tada me je zafrkavao - izjavio je Đoković.

Zna Novak Đoković recept za pobedu nad Francuzem.

- Šalu na stranu, Šardi je sjajan momak. Stvarno se dobro slažemo. Mislim da sam u našim prethodnim susretima uspevao da neutrališem njegov prvi servis, da iskoristim njegov drugi i da budem siguran u svojim servis gemovima. Uspeo sam da ga 'šetam' po terenu, a znate i sami da nije najbolji u tome da ide stalno napred-nazad. Pokušavao sam da iskoristim njegove slabosti, ali svakako da je njegov forhend ubistven ako uđe u ritam. Probaću da pažljivo pristupim ovom zadatku, nadam se i taktički dobro - dodao je srpski teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.