Senzacija Holanđanki protiv finalistkinja FED kupa! (FOTO)

Iznenadile Rusiju u prvom kolu

Senzacija Holanđanki protiv finalistkinja FED kupa! (FOTO)

Holanđanke, bez ijedne igračice među 100 najboljih na WTA listi, smatrane su austsajderima u duelu protiv reprezentacije Rusije
Objavljeno: 14:13h

Reprezentacija Rusije, prošlogodišnji finalista FED kupa, doživela je iznenađujući poraz u prvom kolu tog takmičenja, pošto je selekcija Holandije u nedelju povela s nedostižnih 3:0. Rusija je dan ranije, prvog dana duela u Moskvi, izgubila oba singl meča, a u nedelju je Kiki Bertens osigurala trijumf Holandiji pobedivši Svetlanu Kuznjecovu u dva seta, 6:1 i 6:4. Kuznjecova je u duel ušla veoma umorna nakon maratonskog meča protiv Ričel Hogenkamp. Taj meč je trajao tačno četiri sata i najduži je meč u istoriji FED kupa.Holandija je posle tog trijumfa Hogenkampove povela sa 2:0, pošto je pre toga Bertens savladala Jekaterinu Makarovu sa 6:3, 6:4.

Holanđanke, bez ijedne igračice među 100 najboljih na WTA listi, smatrane su austsajderima u duelu protiv reprezentacije Rusije, čija je najniže rangirana igračica Darija Kasatkina na 61. mestu. U timu Rusije bila je i Marija Šarapova, ali je šesta teniserka sveta zbog povrede ramena bila prijavljena samo za dubl. Holandija će u polufinalu FED kupa, svom prvom od 1997. godine, igrati protiv pobednika duela u kom se sastaju Francuska i Italija. Polufinala Svetske grupe FED kupa na programu su 16. i 17. aprila. (A.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.