ĐOKOVIĆ O NADALOVIM ČESTIM POVREDAMA: Mnogo ga poštujem kad vidim kroz šta je sve prošao! Previše troši telo!
Foto: AP

Kao pravi sportsmen

ĐOKOVIĆ O NADALOVIM ČESTIM POVREDAMA: Mnogo ga poštujem kad vidim kroz šta je sve prošao! Previše troši telo!

Srpski teniser je pokušao da objasnio česte povrede Španca

Objavljeno:

Mnogi su očekivali da će Novak Đoković već u oktobru napasti prvo mesto na ATP listi zato što Rafael Nadal ne može da igra zbog povrede.

Međutim, srpski as je odlučio da bude strpljiv i ne zamara se, pa je preskočio turnir u Pekingu i zaigraće tek na Mastersu u Šangaju, u koji je pristigao u petak.

Prilikom dolaska u Kinu naš as se u obraćanju novinarima osvrnuo i na povredu svog velikog rivala, koga opet muči koleno.

- Njegov stil igre zahteva mnogo utrošene snage. On dosta kliza na terenu, troši mnogo energije na svaki udarac. Njegovi zglobovi i celo telo zbog toga i te kako trpe i nije mu lako. Takav stil igre gaji više od 10 godina, što je svakako najveći uzrok tih povreda. Osvojio je toliko Gren slem trofeja, mnogo titula na raznim velikim turnirima. Dokazao se u prošloj deceniji i na tvrdoj podlozi, koja mu svakako najmanje odgovara - rekao je Đoković.

Novak Đoković i Rafael Nadal veoma poštuju jedan drugog
Novak Đoković i Rafael Nadal veoma poštuju jedan drugog foto: EPA/ Andrew Couldridge Pool

Bez obzira na to što su veliki protivnici, neki kažu i najveće rivalstvo ikada u tenisu, među njima obojicom vlada izuzetno poštovanje.

- Imam veliko poštovanje za njega. To je verovatno zbog toga što troši dosta snage na turnirima, zbog svih rezultata uprkos tome kroz šta je morao da prođe.

Novak Đoković kaže da je njegov stil igre sličan Nadalovom
Novak Đoković kaže da je njegov stil igre sličan Nadalovom foto: Filip Plavčić

Novak je probao i da uporedi svoj stil igre sa Nadalovim i Federerovim.

- Moja igra je nešto bliža Rafinoj. Svestan sam koliko snage ulažemo u svaki poen, što se vidi po našem klizanju na terenu. Sa druge strane, imate Federera koji ponekad igra bez napora i glatko. Ali, to ne znači da ne troši dosta energije kada igra. Nije lako, jer mnogo toga morate da uložite kako biste bili na vrhu. Posebno na Gren slem turnirima - rekao je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.