NIJE LAKO BITI SKUPLJAČ LOPTICA: Ko zezne sa Nadalom gotov je, Rodik neće da se pomeri, a Novak...
Foto: Beta/Branislav Božić

nisu to zaslužili

NIJE LAKO BITI SKUPLJAČ LOPTICA: Ko zezne sa Nadalom gotov je, Rodik neće da se pomeri, a Novak...

Mnogo su razmažene teniske zvezde

Objavljeno:

Diskrenti heroji "belog sporta" - skupljači loptica često se nalaze u neprijatnim situacijama zbog neprimerneog ponašanja teniskih zvezda.

Poslednji incident se dogodio na turniru u Šenženu kada je Fernando Verdasko iskalio bes na skupljaču loptice zbog loše svoje loše igre.

Verdaskovo ponašenje izazvalo je dosta bure i polemike, mnogi smatraju da tenske zvezde treba sami da idu po peškire. Jedan momak, koji je radio na Mastersu u Majamiju od 2009. do 2011. godine, veoma zanimljivo je podelio svoja iskustva u britanskom Gardijanu o odnosu najvećih svetskih tenskih zvezda prema skupljačima loptica.

- Nisam uopšte bio iznenađen Verdaskovim besom, a sumnjam i da je momak koji je taj bes osetio – srž posla skupljača jeste da bude tu za igrače i sudije, najbolji skupljači se priklanjaju trenutnoj struji, ali i dalje zaslužuju poštovanje. Nije kao da posao nema svojih prednosti. Dobijali smo besplatne karte i tenisku opremu, ali najveća nagrada jeste biti blizu svojih uzora i razgovarati s njima - napisao je mladić i nastavio:

- Za svoje tri godine bio sam na terenu sa svima od Top 25 igrača u obe konkurencije, osim sa Nadalom, Federerom i Del Potrom. Endi Mari je znao da gunđa, ali nikada nije bio agresivan i zlostavljao.

Momak je pisao i o najboljem srpskom teniseru.

- Novak Đoković i Gael Monfis bili su zabavni i ljubazni, ali omiljeni mi je bio Markos Bagdatis, koji nam je jednom pričao viceve tokom dublova.

Prisetio se temperamentog Endija Rodika.

- Nije bilo lako sa svima. Endi Rodik nije hteo da stavlja lopte u džepove niti da se pomeri makar i centimetar sa svoje pozicije kako bi dobio loptu. Uz jedan odskok, lopta je morala da završi na njegovom reketu, a peškir je želeo posle svakog poena. I igrao je brzo, tako da smo morali da punom pažnjom pratimo njegov govor tela. Na dane kada bi igrali poznati temperamentni igrači poput Ljodre i Masua, direktor bi sazvao sastanak i upozorio nas da budemo mirni i tihi ako nas budu psovali - napisao je bivši skupljač loptica.

I za kraj se dotakao Rafaela Nadala i njegovih rituala:

- Znalo se da Nadal voli da ima dve flaše vode kod svog desnog stopala. Morao si njemu da daš da ih smesti. Uvek prvo pije onu sa leve strane i pažljivo je vraća na isto mesto. Ako bi neko poremetio njegovu rutinu, to bi mu upropastilo šanse da igra velike mečeve - napisao je bivši skupljač loptica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.