NASTAVLJA LI SARADNJU S VAJDOM? Novak: Volim da stvaram novo, a ne da se vraćam! Peking sam propustio zbog Srbije!
Foto: Espreso

NOLE S NOVINARIMA!

NASTAVLJA LI SARADNJU S VAJDOM? Novak: Volim da stvaram novo, a ne da se vraćam! Peking sam propustio zbog Srbije!

Oglasio se i o planovima da ponovo preuzme prvo mesto ATP liste

Objavljeno: 15:02h
Uroš Marjanović

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da u maju nije verovao da će se do kraja godine boriti za prvo mesto na ATP listi i naveo da želi još da igra na vrhunskom nivou i da ne zna kada će završiti karijeru.

- Zbog rezultata sam sebe stavio u poziciju da se borim za broj jedan do kraja godine, što da mi je neko rekao u maju, verovatno mu ne bih verovao. Deo mene je uvek verovao da mogu da se vratim brzo, samo da se kockice slože. Trebalo je samo da budem strpljiv - rekao je Đoković novinarima u Beogradu.

Posle krize u igri, operacije i drugih stvari, Đoković je beležio slabe rezultate nakon dugogodišnje vladavine u svetskom tenisu, ali se ove godine vratio.

On je rekao da mu je teško da odabere jedan trenutak koji je bio ključni za povratak, ali je naveo da je to verovatno mini-odmor sa suprugom posle eliminacije na Rolan Garosu.

- Posle toga se sve složilo, zaista veliki nalet - istakao je Đoković koji je od tada igrao finale Kvinsa, osvojio Sinsinati, jedini masters turnir koji mu je nedostajao kao i Otvoreno prvenstvo SAD.

Đoković je dodao da je imao mnogo poteškoća posle operacije da uspostavi sigurnost na terenu, a pritom je promenio reket i pravio određene korekcije.

- Mnogo promena se desilo. Pitate se da li je to ispravno, da li je trebalo to da uradite, imate dilemu, dvoumite se za svaku odluku. Specifično iskustvo koje puno vrednujem jer mi je dozvolilo da naučim mnogo više o sebi i kako da se nosim sa tim situacijama kojih će verovatno biti još do kraja karijere, za koji ne znam kada će doći. Još imam želje da igram na vrhunskom nivou i deo mene je znao da ću se vratiti. Ne volim da se vraćam nigde, već da stvaram novo. Kada sam se vratio sa starim-novim timom, u aprilu smo razgovarali o dugoročnim planovima i napravili plan da dostignem vrhunac forme oko Ju-Es opena. Vrhunac forme se na prijatno iznenađenje došao već na travi. Sve ide kako treba - rekao je Đoković.

Naveo je da je sada drugačiji igrač nego pre tri godine jer zna da svi pominju 2015. kao nešto što može da ponovi. Ocenio je da može i da je zbog toga još u tenisu.

Đoković je rekao da još ne zna da li će igrati još neki turnir do kraja sezone osim u Šangaju, Parizu i Londonu. Dodao je da je turnir u Kini prioritet.

Turnir u Pekingu je, kako je istakao, propustio zbog umora.

- Poslednja tri meseca sam igrao mnogo mečeva i nisam imao mnogo vremena da se odmorim posle Ju-Es opena. Lejver kup me je mnogo iscrpeo iako je bilo lepo iskustvo. Zahtevno je mentalno i fizički biti deo tog događaja. Želeo sam da malo duže budem u Srbiji sa porodicom, nemamo često takvu priliku. Nadam se da će ova pauza od turnira dobro doći. Isplanirali smo da boravimo u Beogradu u ovom periodu. Podesilo se da sam ponovo u trci za broj jedan. Nadam se da će mi Beograd doneti sreću - istakao je srpski teniser.

Đoković je naveo da u Beogradu ima veoma kvalitetne treninge i da je zadovoljan kako sve napreduje i da ovde želi da "izgradi dobru bazu za kraj sezone".

Takođe, ono što je bitno, i dalje nije poznato da li će se nastaviti njegova saradnja sa Marijanom Vajdom, o kojoj je Nole rekao da i dalje nema konačan odgovor.

Dodao je da još nema planove za narednu sezonu jer želi da sa svojim timom "izvuče najviše iz ove" i da ne želi da "previše ide mislima u budućnost".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.