ĐOKOVIĆ UVESELJAVA DECU NA DORĆOLU: Nole igrao sa klincima tenis, a onda se pojavio njegov teniski otac!
Foto: Fonet/Marija Oković

šmeker

ĐOKOVIĆ UVESELJAVA DECU NA DORĆOLU: Nole igrao sa klincima tenis, a onda se pojavio njegov teniski otac!

Najbolji srpski teniser na različite načine uživa ovih dana u Beogradu.

Objavljeno:

Srpski teniser Novak Đoković trenutno boravi u rodnom gradu, gde naporno trenira uoči odlaska na Masters u Šangaju, a čini se da je kod njega svakog dana na treningu jako zabavno. Ove subote je na terenima na "25. maju" odlučio najpre da razveseli klince koji su se okupili da ga gledaju, pa je tako i podučavao nekolicinu njih tenisu. - Igrao sam malo tenis sa svom decom koja su me gledala sa strane. Budućnost - napisao je Nole

Ipak, za njega poseban trenutak se dogodio posle toga, kada ga je posetio njegov "teniski otac", Nikola Pilić.

Legendarni trener, kod koga je Đoković na akademiju u Nemačkoj otišao sa svega 12 godina, opet je došao da vidi svog najboljeg učenika i ponovo su proveli vreme u prijatnom razgovoru.

- Niki Pilić, moj teniski otac, moj mentor. Njegova supruga Mija i on su prihvatili predlog Jelene Genčić da dođem kod njega na akademiju u Nemačkoj kada sam imao 12 godina, iako obično nije prihvatao polaznike mlađe od 14 godina. Imao je jednu od najboljih akademija u Evropi u to vreme. Mija i Niki su se ophodili prema meni kao prema rođenom detetu i isto su uradili i sa moja 2 mlađa brata. Moja porodica će im to uvek pamtiti. Niki sada ima 80 godina i i dalje igra tenis 4 sata dnevno. Njegov um je neverovatan. Zdrav je i strastven, posebno prema teniskom terenu kod svoje kuće. Bio je uspešan igrač, ali još uspešniji trener. On je jedini trener na svetu koji je 5 puta osvajao Dejvis kup sa 3 različite države (sa Nemačkom, Hrvatskom i Srbijom) - napisao je Đoković uz nekoliko zajedničkih fotografija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.