NOVAK ĐOKOVIĆ: Bilo je zabavno igrati sa Rodžerom, hvala mu što mi je bio partner!
Foto: AP/Jim Young

LEJVER KUP

NOVAK ĐOKOVIĆ: Bilo je zabavno igrati sa Rodžerom, hvala mu što mi je bio partner!

Slavni teniseri učestvuju na Lejver kupu

Objavljeno:

Srpski teniser Novak Đoković igrao je u dublu sa Švajcarcem Rodžerom Federerom.

Vest zvuči neverovatno, međutim, slavni teniseri učestvuju na Lejver kupu u Čikagu. Iako su poraženi nema razloga za brigu pošto je turnir egzibicionog tipa. Bilo je i smešnih situacija kada je Đoković pogodio Švajcarca u leđa.

- On je moj partner, a ne protivnik. Odmah sam se izvinio, nije izgledalo sjajno, ali karma mi je vratila jer me je Džek Sok pogodio direktno u srce. Bilo je veoma zabavno, hvala Rodžeru što je igrao sa mnom, bilo je to sjajno iskustvo kojem sam se radovao. Naravno, želeo sam da pobedim koliko i on, ali oni su bili bolji u ključnim poenima - rekao je kroz osmeh Đoković novinarima.

Pre njihovog poraza, tim Evrope je vodio sa 3:0 protiv tima Sveta, a sve ja zanimalo o čemu su pričali igrači dok su bili na klupama.

- O gomili stvari. Svi smo ovde da pobedimo, razgovarali smo mnogo o strategiji, kako da sve svedemo na jednu stvar koju ćemo reći igraču na terenu, stvar koja bi mogla da mu pomogne. Bilo je i drugih tema, ali uglavnom tenis, da iskusimo sve ovo jer je drugačije za danas - dodao je Đoković.

Do kraja sezone, ostalo je još tri turnira pa je Lejver kup došao i kao dobra priprema za njih, ali i za opuštanje.

- Posebno je iskustvo biti pored Rodžera i ostalih momaka – duže smo zajedno, dobra je energija, mnogo je smeha… Istovremeno, želimo da budemo i spremni za mečeve, tako da u tom smislu, strateškom i taktičkom, nije drugačije u odnosu na ostale mečeve. Lično nisam igrao mnogo dublove, sve se mnogo brzo dešava, oni snažno serviraju - rekao je Đoković.

Odnos Đokovića i Federera dobiće novu dimenziju posle ovog takmičenja.

- Oduvek smo gajili veliko poštovanje jedan prema drugome, to je najvažnija stvar. Naravno da će naša veza sada biti ojačana jer smo se upoznali. U poslednjoj deceniji nismo imali priliku da sednemo i da razgovaramo – jesmo razgovarali, ali ne ovako konstantno, ceo dan smo zajedno i razgovaramo o različitim stvarima u životu. Takvo kvalitetno vreme može samo da ojača vezu, a poštovanje je uvek bilo tu i oduvek će biti - zaključio je Đoković.

Šta je Rodžer Federer izjavio o dublu sa Đokovićem pogledajte ovde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.