NE IGRAJU UVEK IMENA: Sok i Anderson nadvisili dubl snova Đoković-Federer!
Foto: AP/Jim Young

LEJVER KUP

NE IGRAJU UVEK IMENA: Sok i Anderson nadvisili dubl snova Đoković-Federer!

Meč je odigran na Lejver kupu

Objavljeno:

Dubl snova iz tima Evrope Novak Đoković i Rodžer Federer izgubio je od para Kevin Anderson i Džek Sok koji prestavljaju ostatak sveta.

Meč je odigran na egzibicionom turniru Lejver kup čiji je domaćin Čikago. Da ne igraju uvek imena i gren slem titule pokazao je i ovaj meč. Ekipa sveta je slavila posle preokreta sa 2:1, po setovima 7:6, 3:6 i 6:10. Tako su Sok i Anderson doneli prvi bod svom timu pošto su pre toga u singl mečevima slavili igrači iz Evrope.

Srpski i švajcarski teniser su prvi put u Čikagu igrali u dublu. Odlično su startovali, neuigranost su sakrivali sjajnim poenima, ali nisu mogli da ugroze servis rivala u prvom setu pa je odluka morala da se donese u taj-brejku. Evropski par je na početku napravio mini-brejk, ali su Sok i Anderson izjednačili na 5:5. Ipak, Đoković i Federer uspevaju da izdrže napade i osvoje prvi set.

U nastavku su Sok i Anderson zaigrali još bolje i poveli sa 4:1, a slavni Evropljani nisu uspeli da se izvuku iz te situacije pa su rivali slavili u drugom setu sa 6:3. Odluka o pobedniku morala je da bude doneta u supertaj-brejku u kome su više koncentracije imali predstavnici TIma sveta, imali prednost i na kraju slavili sa 10:6.

Takmičenje na Lejver kupu nastavlja se ove subote, na programu su tri singla i dubl, a Novak Đoković u noći između subote i nedelje igra protiv Kevina Andersona. Turnir je prvog dana posmatralo ukupno 34.678 gledalaca.

Kevin Anderson i Džek Sok
Kevin Anderson i Džek Sok foto: AP/Jim Young

REZULTATI PRVOG DANA

Grigor Dimitrov - Franc Tifo 6:1, 6:4

Kajl Edmund - Džek Sok 6:4, 5:7, 10:6

David Gofan - Dijego Švarcman 6:4, 4:6, 11:9

Đoković/Federer - Anderson/Sok 7:6, 3:6, 6:10

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.