TO JE ONO ŠTO JE NOVAK ČEKAO: Nadal odustao od Kine, Đoković već u oktobru prvi na svetu, ali zato prvo mora da uradi nešto!
Foto: EPA/John G Mabanglo

Otvorila se šansa

TO JE ONO ŠTO JE NOVAK ČEKAO: Nadal odustao od Kine, Đoković već u oktobru prvi na svetu, ali zato prvo mora da uradi nešto!

Španski as će izgubiti 1.100 bodova, a srpski teniser ne brani ništa

Objavljeno:

Dok nekome ne smrkne drugome ne svane, a tako je sada u slučaju Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Španski teniser je zbog povrede zadobijene u polufinalu US opena morao da otkaže igranje na turnirima u Pekingu i Šangaju.

- Žao mi je što neću biti u Kini, ali moram da oporavim koleno na pravi način. Odluku sam doneo u dogovoru sa medicinskim timom, kao što sam do sada radio - napisao je Nadal na Tviteru.

On je prošle godine osvojio titulu u prestonici Kine, dok je na šangajskom Mastersu igrao finale i trebalo je da brani 1.100 bodovoa, ali će ih umesto toga izgubiti.

To je šansa za Novaka Đokovića da ga već u oktobru prestigne na prvom mestu ATP liste, ukoliko bude osvojio oba turnira.

Novak Đoković se može vratiti već sledećeg meseca na prvo mesto
Novak Đoković se može vratiti već sledećeg meseca na prvo mesto foto: AP

Međutim, on se još nije prijavio za turnir u Pekingu koji je iz serije 500 i počinje 1. oktobra, ali bi usled ovakvog razloga situacije mogao da promeni odluku i zaigra.

U njegovom rasporedu kao sledeći turniri su navedeni Mastersi u Šangaju i Parizu.

Nadal trenutno ima 8.760 bodova, prati ga Federer sa 6.900, dok je Novak treći sa 6.445, ali on ne brani nijedan bod od prošle godine, tako da samo moće da napreduje, dok će Nadal zbog odustajanja pasti na 7.760 bodova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.