FEDERER RAZLIKUJE ĐOKOVIĆA OD SVIH DRUGIH IGRAČA: Uvek je bio u mojoj i Rafinoj senci, a onda sam se ja malo opustio!
Foto: AP/John Minchillo

NEVEROVATNO

FEDERER RAZLIKUJE ĐOKOVIĆA OD SVIH DRUGIH IGRAČA: Uvek je bio u mojoj i Rafinoj senci, a onda sam se ja malo opustio!

Često su se sastajali u polufinalima, ali pamti i velika finala koja su igrali

Objavljeno:

Jedan od najboljih u istoriji tenisa Rodžer Federer prokomentarisao je uspon Novaka Đokovića.

Švajcarac i Srbin su se sastali 46 puta, a Đoković vodi u pobedama sa 24:22, od toga sa 9:6 u trijumfima na Gren slemovima.

- Uvek je bio u senci rivalstva koje sam imao sa Rafom prethodnih godina, jer sam protiv Novaka igrao veoma često u polufinalima, a onda sam se možda opustio, dok su njih dvojica za to vreme izbili na prvo i drugo mesto. Dakle, ponekad smo i dalje igrali u polufinalima... Imali smo i neke odlične finalne mečeve, kao na primer finale US Opena, Vimbldona, pa polufinale na Rolan Garosu, koje ne smem da preskočim - rekao je Rodžer Federer.

Shvatio je Federer da nije Đoković isti kao ostali igrači.

- Imali smo neke neverovatne mečeve zaista, ali ono što ostaje jeste da je uvek bilo teško protiv njega. Video sam njegov "rast", postao je jedan od igrača koji se najbolje kreću, jak mentalno... Volim rivalstvo koje imamo, ne treba puno da menjamo igru kad smo jedan naspram drugog na terenu. Treba samo da izađemo i radimo ono što umemo kako mi želimo. Sa Nadalom je drugačije, imam osećaj da moram sve da menjam kad igram protiv njega. Sa njim je veoma teško na šljaci, a sa Novakom na tvrđim podlogama - dodao je Švajcarac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.