ZIMONJIĆ OTKRIO KO ĆE IGRATI U DUBLU: Jedan debituje, jedan drugi put nastupa za reprezentaciju
Foto: Beta/Sasa Djordjevic

SMELA ODLUKA

ZIMONJIĆ OTKRIO KO ĆE IGRATI U DUBLU: Jedan debituje, jedan drugi put nastupa za reprezentaciju

Posle vođstva od 2:0, sve je lakše...

Objavljeno: 09:28h

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić istakao je da zadovoljan što naša selekcija vodi sa 2:0 protiv Indije nakon prvog dana takmičenja u plej-ofu za opstanak u Dejvis kupu.

- Na papiru je drugačije, ali na terenu nije bilo nimalo lako. Đere je ostvario prvu pobedu u reprezentaciji, u trećem nastupu, a prethodno je igrao protiv Conge i Kverija. Ovoga puta je on bio favort, ali nije bilo lako, teški su bili setovi, pogotovo prva tri. Nijanse su prevagnule, ali zasluženo je pobedio. Ovo je jako važan trijumf za njega - rekao je Zimonjić za RTS.

Prokomentariosao je i pobedu Dušana Lajovića.

- Od početka do kraja je vodio igru, nijednog trenutka pobeda nije dolazila u pitanje. Imao je prednost na početku svakog seta. Možda je u nekim situacijama mogao sebi da olakša, ali pobedio je sa 3:0. Prezadovoljan sam rezultatom posle prvog dana - rekao je strateg Srbije.

Za subotu je najavljen meč dublova od 15 časova, a selektor otkriva ko će biti u timu.

- Maksimalno smo se pripremali i uigravali. Dubl je najveći izazov, pogotovo što je Danilu Petroviću prvi nastup za reprezentaciju, a Nikoli Milojeviću drugi. Biće teško, igraju protiv Bopane i Baladžija, sa kojim je igrao ranije. Oni su blagi favoriti, ali ovaj rezultat je olakšavajuća okolnost. Verujem da mogu da iznenade, odlično su se spremili, a ja ću im taktički pomagati za vreme meča. Najvažnije je da daju sve od sebe, da se bore. Potrebna im je samo podrška - zaključio je Zimonjić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.