LEGENDA TENISA OPLELA PO NOVOM FORMATU DEJVIS KUPA: Igrači su postali razmažene bebe, jer imaju stotine miliona evra!
Foto: Fonet

BEZ DLAKE NA JEZIKU

LEGENDA TENISA OPLELA PO NOVOM FORMATU DEJVIS KUPA: Igrači su postali razmažene bebe, jer imaju stotine miliona evra!

- Igrači su postali razmažene bebe jer imaju stotine miliona evra - kaže Pilić

Objavljeno:

Posle 118 godina Dejvis kup će promeniti format, od sledeće godine igrati će se po novom sistemu, ukoliko u međuvremenu ne dođe do bojkota, a svoje mišljenje o aktuelnim dešavanjima u tenisu izneo je legendarni Nikola Pilić.

Defanzivac Barselone Đerar Pike je predsednik i osnivač “Kosmosa” koji je dobio poverenje na nedavnom glasanju u Dalasu da promeni format Dejvis kupa, što je izazvalo oprečna mišljenja širom sveta.

Plan je da će jedino zvanično timsko takmičenje u tenisu početi na kraju sezone (18-24. novembar 2019.) kako bi se povećalo uzbuđenje – nastupaće ukupno 18 reprezentacija koje će se nadmetati u formatu normalnog turnira.

Novi format je naišao na različita mišljenja, a čuveni teniski trener Nikola Pilić istakao je nezadovoljstvo povodom ukidanja standardnog Dejvis kupa.

- Odluku su donele teniske analfabete. Jedan fudbaler i jedan Japanac koji je stotine miliona evra zaradio samo u Japanu, a u drugim zemljama bio bi u problemima. Oni menjaju izgled Dejvis kupa s Amerikancima koji bi od sporta pravili predstavu. Oni prave šou. Možete zamisliti da, recimo, Kanada protiv Belgije igra u Singapuru. Ma, koga to zanima da gleda?! Danas igrači igraju 19-20 turnira godišnje, a mi smo igrali 35 i još Dejvis kup za eksere - kaže Nikola Pić za hrvatski portal 24sata.hr.

Nikola Pilić u društvu porodice Đoković
Nikola Pilić u društvu porodice Đokovićfoto: News1

Splićanin smatra da su profesionalni teniseri previše razmaženi i da su u njegovo vreme igrali i više turnira pa se igrači nisu bunili.

- Igrači su postali razmažene bebe jer imaju stotine miliona evra. Znate šta? Da su rekli da se ne igra na tri, nego dva dobijena seta, ‘ajde, u redu... Nadal, Pike i Federer su prijatelji i ko zna šta stoji iza toga. Osim toga, ko kaže da mora biti toliko turnira? Ti koji su napravili ovo ne znaju što znači prava atmosfera Dejvis kupa. Odlučili su da će 18 nacija igrati u sedam dana, a ko kaže da neće biti bojkota? ATP je protiv toga, Engleska, Nemačka i Francuska su protiv toga. To je smijurija - zaključio je Pilić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.